Logo Leiden
Vaststelling bestemmingsplan ‘Haagwegterrein Oost’, Leiden

Op 14 maart 2013 heeft de gemeenteraad van Leiden het bestemmingsplan Haagwegterrein Oost (NL.IMRO.0546.BP00071-0301) vastgesteld. Het plangebied omvat de percelen Haagweg 6 t/m 11, de Spoorweghaven inclusief beide oevers, het spoor tussen de Rijn en de Telderskade, het SSL-parkeerterrein aan de Haagweg en het gebied tussen dat parkeerterrein en de Telderskade. Het bestemmingsplan is opgesteld in het kader van de actualisatieplicht uit de Wet ruimtelijke ordening en maakt geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen van donderdag 4 april 2013 t/m donderdag 16 mei 2013 ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72), beiden geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur, donderdagavond van 17.00-20.00 uur en zaterdag van 09.00-13.00 uur. De digitale versie van het bestemmingsplan is beschikbaar op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tijdens de hiervoor genoemde inzagetermijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Leiden

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken

Het beroep dient te worden gericht aan de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den-Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen in het Stadsbouwhuis, Langegracht 72, e-mail: service.bowo@leiden.nl, tel. 14 071.

Naar boven