Logo Amstelveen
Vaststelling bestemmingsplan Legmeerpolder Zuid, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in de vergadering van 13 maart 2013 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan Legmeerpolder Zuid, NL.IMRO.0362.11E-VG01.

Bestemmingsplan Legmeerpolder Zuid is een overwegend consoliderend bestemmingsplan. Dit houdt in dat de geldende situatie wordt vastgelegd. Het plangebied is gesitueerd in het zuidwesten van de gemeente. Het plangebied wordt in het noorden onder meer begrensd door kassen ten noorden van de Meerlandenweg, de Meerlandenweg en de watergang ten noorden van de Zijdelweg 3, in het oosten door de Zijdelweg, in het zuiden door de gemeentegrens met de gemeente Uithoorn en de N201 en in het westen door de Legmeerdijk. Het plangebied wordt (van west naar oost) doorsneden door het tracé van de nieuwe N201.

Het raadsbesluit tot vaststelling, het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende kaarten (digitale verbeeldingen), planregels en toelichting liggen met ingang van 3 april gedurende zes weken voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • Het vastgestelde bestemmingsplan is gedurende de termijn van tervisielegging te bekijken op internet via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: wonen en leven, bestemmingsplannen-structuurvisies, welke ruimtelijke plannen zijn in voorbereiding);

  • en via de link op www.ruimtelijkeplannen.nl

  • Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld.

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Amstelveen, 2 april 2013

Naar boven