Logo Coevorden
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Gramsbergerstraat Coevorden’, Coevorden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt bekend dat voor een ieder ter inzage ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Gramsbergerstraat Coevorden.

Dit bestemminsplan is op 7 februari 2012 al door de gemeenteraad vastgesteld, maar daarop is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Afdeling heeft op 19 december 2012 het beroep gegrond verklaard en het vaststellingsbesluit vernietigd. Reden hiervoor is dat zij oordeelde dat op het punt van geurhinder onvoldoende was aangetoond (niet op basis van deugdelijk onderzoek) dat een aanvaardbaar woon- en leefklimaat ter hoogte van de in het plan voorziene woningen kan worden gewaarborgd. Op basis van aanvullend onderzoek en een klachtenanalyse is een nadere afweging gemaakt, waaruit blijkt dat de situatie tot een aanvaardbare situatie kan worden bestempeld, waarvan niet verwacht wordt dat deze tot een nieuwe hindersituatie aanleiding geeft. Daarom heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan opnieuw vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Het plan omvat de juridisch-planologische regeling ten behoeve van de bouw van circa 28 grondgebonden woningen op het voormalige fabrieksterrein en circa 32 appartementen in de voormalige aardappelmeelfabriek.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het bestemmingsplan is in te zien van woensdag 3 april tot en met dinsdag 14 mei 2013 op werkdagen tijdens de openingstijden van het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden. Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

U kunt de bestemmingsplannen digitaal inzien op de gemeentelijke website www.coevorden.nl/terinzage en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan degene die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht beroep instellen bij de Raad van State.

Een beroepschrift moet worden gericht aan:

Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit mag worden uitgevoerd zolang niet in een nieuw besluit, of door de Raad van State, anders is beslist. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw bezwaar of beroep is, bij afzonderlijke brief een voorlopige voorziening – bij voorbeeld een schorsing – vragen aan de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Coevorden, 2 april 2013

Het college van B&W voornoemd, B.J. Bouwmeester Burgemeester

M.N.J. Broers Secretaris

Naar boven