Logo Gemert-Bakel
Bekendmaking 7 ontwerpbestemmingsplannen Gemert-Bakel

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de volgende ontwerp bestemmingsplannen ter inzage liggen in het gemeentehuis:

  • 1. Stedelijke gebieden Gemert-Bakel, april 2013 (partiële herziening);

  • 2. Handel, De Mortel en Elsendorp (integrale herziening);

  • 3. Gemert-Bakel Buitengebied herziening, april 2013 (partiële herziening);

  • 4. Herziening bedrijventerrein Bolle Akker 2013;

  • 5. Rooye Asch in Handel;

  • 6. Woningbouw Oudestraat en Bisonstraat in Gemert;

  • 7. Recreatiepark Elsendorp.

Omschrijving plannen

Ad 1 tot en met 3

In de partiële herziening van de bestemmingsplannen “Stedelijke gebieden Gemert-Bakel, april 2013” en “Buitengebied Gemert-Bakel, april 2013” zijn een aantal planontwikkelingen, herstelacties en aanpassingen van het afgelopen half jaar verzameld tot één overkoepelend plan voor respectievelijk het stedelijk- en het buitengebied van de gemeente Gemert-Bakel. Het bestemmingsplan “Handel, De Mortel en Elsendorp” betreft een integrale herziening waarbij eerder gevoerde planprocedures en vastgesteld beleid zijn gebundeld tot één overkoepeld gedigitaliseerd bestemmingsplan voor de woonkernen van Handel, De Mortel en Elsendorp. In verband met het streven naar uniforme planregels voor de woongebieden binnen onze gemeente, zijn daarnaast de planregels op enkele punten gewijzigd én aangepast conform de Wabo en de Wro.

Ad 4

Het bestemmingsplan wordt herzien om de planregels van het geldende bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Bolle Akker in Bakel meer flexibel te maken. Hierdoor worden de bouwmogelijkheden voor bedrijven vergroot

Ad 5

Het vigerende bestemmingsplan Rooye Asch dateert van het jaar 2001. Volgens de Wet ruimtelijke ordening dient het bestemmingsplan gedigitaliseerd en geactualiseerd te worden na verloop van 10 jaar. Het aantal van 512 recreatieve verblijfseenheden neemt niet toe ten opzichte van het vigerende bestemmingsplan uit het jaar 2001. Beoogd wordt een kwaliteitsslag te maken tot een recreatieterrein van circa 27 hectare, met circa 450 nieuw op te richten verblijfseenheden. Het nu voorliggende bestemmingsplan is bedoeld om de herontwikkeling in juridisch-planologisch opzicht mogelijk te maken. Naast het bestemmingsplan is er ook een exploitatieplan opgesteld om te voldoen aan de geldende regelgeving op het gebied van grondexploitatie uit de Wet ruimtelijke ordening. Het ontwerp bestemmingsplan en exploitatieplan zijn aan elkaar gekoppeld.

Ad 6

Het betreft hier een locatie op de hoek van de Oudestraat en de Bisonstraat waar totaal 19 woningen kunnen worden gebouwd en een locatie achter Oudestraat 44 waar 9 woningen en 12 zorgeenheden kunnen worden gebouwd. Het pand Oudestraat 44 krijgt de bestemming gemengd.

Ad 7

Het geldende bestemmingsplan recreatiepark Elsendorp dateert van het jaar 2006 en dient volgens de wet gedigitaliseerd te worden. Dit moment is aanleiding om het bestemmingsplan te herzien en aan te passen aan het huidige gebruik en gewenste flexibiliteit. Het betreft hier geen uitbreiding van het aantal plaatsen maar een flexibelere inrichting van het terrein en een beperkte uitbreiding van het hoofdgebouw. Het ontwerpbestemmingsplan en het exploitatieplan zijn aan elkaar gekoppeld.

Stukken in het gemeentehuis inzien

De ontwerpbestemmingsplannen liggen met ingang van 2 april 2013 gedurende zes weken in het gemeentehuis ter inzage. Wilt u de stukken in het gemeentehuis inzien? Dit kan als u hiervoor een afspraak maakt. Op www.gemert-bakel.nl maakt u een afspraak op een moment dat het u uitkomt. Beschikt u niet over internet, dan kunt u ons ook bellen.

Stukken digitaal inzien

U kunt de stukken ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijze indienen

Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld binnen de hierboven vermelde termijn schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze op het ontwerp kenbaar te maken bij de raad van Gemert-Bakel, postbus 10.000 5420 DA Gemert. Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u een afspraak maken via www.gemert-bakel.nl

Gemert, 29 maart 2013

Naar boven