Logo Assen
Ontwerp verkeersbesluiten en ontwerp omgevingsvergunningen ‘Toegangspoort Deurze’, Assen + Aa en Hunze

Burgemeester en wethouders van Assen + Aa en Hunze maken bekend dat zij, op grond van de Crisis- en herstelwet (Chw), gecoördineerd voorbereiden:

  • verkeersbesluiten, ex artikel 15, lid 1 en artikel 18, lid 1, onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (beide gemeenten);

  • een omgevingsvergunning, ex artikel 2.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), onderdelen ‘Werk en werkzaamheden uitvoeren’ en ‘Bouwen’ (gemeente Assen);

  • een omgevingsvergunning, ex artikel 2.1, 2.2 en 2.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), onderdelen ‘Bouwen bouwwerk’, Aanleggen of wijzigen werk’, ‘Aanleggen of wijzigen uitweg’ en ‘Vellen houtopstand’ (gemeente Aa en Hunze).

Inhoud

De Toegangspoort Deurze is een project dat wordt uitgevoerd overeenkomstig de afspraken die zijn gemaakt tussen de gemeente Assen en de gemeente Aa en Hunze bij de Structuurvisie FlorijnAs.

Gemeente Assen

De activiteiten op het grondgebied van de gemeente Assen betreffen de aanpassing van de weg aan de maximum snelheid van 50 km/u en 60 km/u op de Rolderhoofdweg en het instellen van een maximum snelheid van 60 km/u op het gedeelte van de Rolderhoofdweg gelegen buiten de bebouwde kom. Daarnaast wordt voorzien in het bouwen van een houten voetgangersbrug over het Deurzerdiep en het aanleggen van een houten vlonderpad.

Gemeente Aa en Hunze

De activiteiten op het grondgebied van de gemeente Aa en Hunze betreffen het instellen van een maximum snelheid van 60 km/u ter plaatse rondom de aansluiting Asserstraat/Deurze en het opheffen van de voorrangsregeling op deze aansluiting. Verder wordt een parkeervoorziening (toegangspoort) ontwikkeld voor bezoekers van het zuidwestelijk deel van het Drentsche Aa-gebied. Daarnaast betreft het:

  • 1. het aanleggen van een houten vlonderpad;

  • 2. het verplaatsen van een kunstwerk;

  • 3. het aanleggen van een parkeerplaats;

  • 4. het aanleggen van verhardingen en paden;

  • 5. het aanleggen van lijnvormige beplantingen (hagen op parkeerterrein);

  • 6. het aanleggen van een uitweg naar de parkeerplaats;

  • 7. het kappen van drie eiken.

Stukken inzien

Alle stukken liggen (vanwege de feestdagen) met ingang van dinsdag 2 april 2013 gedurende zes weken, bij beide gemeenten ter inzage:

  • bij de gemeente Assen bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis aan de Noordersingel 33 te Assen;

  • bij de gemeente Aa en Hunze bij de receptie in het gemeentehuis aan de Spiekersteeg 1 te Gieten.

Crisis- en herstelwet en de coördinatieregeling

De ontwerpbesluiten van beide gemeenten zijn onlosmakelijk onderdeel van het project Toegangspoort en zijn ter uitvoering van de opgave en ambities van de FlorijnAs, deelproject Assen aan de Aa. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis; artikel 2.18 en verder van de Crisis herstelwet (Chw). Het ontwikkelingsgebied is een deelproject van de FlorijnAs, waarvoor onder de Crisis- en Herstelwet een structuurvisie is vastgesteld op 27 oktober 2011. De gemeente Aa en Hunze heeft een verklaring van instemming Structuurvisie FlorijnAs ondertekend. Daarmee wordt de Toegangspoort Deurze aangemerkt als project in bijlage I, artikel 2.2 Chw.

Ten aanzien van alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de projecten binnen de FlorijnAs, geldt de gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening).

Hoe kunt u reageren

Iedereen kan gedurende de bovengenoemde termijn – bij voorkeur schriftelijk – zienswijzen indienen over bovengenoemde ontwerpbesluiten bij:

  • het college van burgemeester en wethouders, Postbus 30018, 9400 RA Assen, voor zover dit het grondgebied van de gemeente Assen betreft;

  • het college van burgemeester en wethouders, Postbus 93, 9460 AB Gieten, voor zover dit het grondgebied van de gemeente Aa en Hunze betreft.

Na deze termijn zullen beide colleges van burgemeester en wethouders beslissen over het verlenen van de voorgenomen besluiten.

Naar boven