Logo Graft-De Rijp
Bestemmingsplan Ontsluitingsweg villapark De Rijp gewijzigd vastgesteld, Graft-De Rijp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Graft-De Rijp maken ingevolge artikel 3.8 jo artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Ontsluitingsweg villapark De Rijp, dat eerder gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen vanaf 16 november 2011, ingevolge het raadsbesluit van 7 februari 2013 gewijzigd is vastgesteld. Het eerdere raadsbesluit van 10 januari 2012 om het bestemmingsplan Ontsluitingsweg villapark De Rijp vast te stellen, is vernietigd door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in haar uitspraak van 21 november 2012. De gemeenteraad heeft ingestemd met de gewijzigde vaststelling met inachtneming van wijzigingen als vermeld in de inleiding van het bestemmingsplan en heeft besloten om ten behoeve van onderhavig bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan is opgesteld voor het realisatie van een nieuwe ontsluitingsweg van villapark De Rijp. De ontsluitingsweg loopt parallel aan de N244 en sluit aan op de kruising van de Burgemeester Dalenbergstraat in West-Graftdijk en de N244. De aangepaste onderdelen van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan hebben betrekking op de toelichting van het bestemmingsplan, de paragrafen over geluidhinder en over de uitvoerbaarheid van het plan, en op de planregels over de voorwaardelijke verplichting voor geluidswerende voorzieningen. Het tracé van de ontsluitingsweg is ongewijzigd. De uitgangspunten van het bestemmingsplan blijven gelijk. Het bestemmingsplan blijft voorzien in een ontsluitingsweg ten behoeve van het villapark.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken en het raadsbesluit liggen vanaf woensdag 27 maart 2013 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Graft-De Rijp. U kunt de stukken inzien op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en ’s middags op afspraak tussen 13.30 uur en 17.00 uur. Ook is het plan met bijbehorende stukken te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente www.graftderijp.nl (klik op ‘actueel’ en daarna op ‘bekendmakingen’ en ‘vastgesteld bestemmingsplan Ontsluitingsweg villapark De Rijp, Graft-De Rijp’).

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen voornoemd besluit van de gemeenteraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die beroep instelt tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld, kan ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Als binnen de inzage termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Meer informatie staat op de website www.raadvanstate.nl.

Naar boven