Logo Capelle aan den IJssel
Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Amnestyplein’, Capelle aan den IJssel

Identificatienummer NL.IMRO.0502.PBP13Amnestyplein-3001

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Amnestyplein’ ter inzage is gelegd.

Plangebied

Het plangebied ‘Amnestyplein’ is gelegen direct ten westen van de Rivierweg en ten noorden van het gemeentehuis.

Doelstelling

De wens bestaat op het Amnestyplein twee kleine horecapaviljoens (elk circa 100m²) te realiseren.

Bij één van de paviljoens is een terras gepland van circa 120m². De horecapaviljoens zullen de aantrekkingskracht van het Stadshart vergroten.

Op grond van het geldende bestemmingsplan ‘Middelwatering 2004’ is het niet mogelijk de horecapaviljoens op het Amnestyplein te realiseren. Om de paviljoens mogelijk te maken is wijziging van de bestemming nodig. Het (ontwerp)bestemmingsplan ‘Amnestyplein’ voorziet in wijziging van de geldende bestemming. In het nieuwe (ontwerp)bestemmingsplan worden bijvoorbeeld een broodjeszaak, een ijssalon, een bistro en een pannenkoekhuis mogelijk gemaakt.

Stukken beschikbaar en raadpleegbaar

Vanaf donderdag 28 maart 2013 tot en met woensdag 8 mei 2013 zijn het ontwerpbestemmingsplan ‘Amnestyplein’ en de daarbij behorende stukken beschikbaar en raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen deze stukken gedurende genoemde termijn ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis, Rivierweg 111, alhier.

Het Informatiecentrum is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 19.00 uur.

Inloopbijeenkomst

Op maandag, 8 april 2013 wordt in het gemeentehuis aan de Rivierweg een inloopbijeenkomst gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. Van 19.00 uur tot 20.00 uur is er gelegenheid binnen te lopen en kunt u vragen stellen over het ontwerpbestemmingsplan.

Zienswijzen

Vanaf donderdag 28 maart 2013 tot en met woensdag 8 mei 2013 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan “Amnestyplein” naar voren brengen.

Dit kan door het sturen van een brief aan de gemeenteraad (onder vermelding van OBP Amnestyplein), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Hiervoor kan ook gebruik worden gemaakt van het reactieformulier op de gemeentelijke website www.capelleaandenijssel.nl (vindplaats: via de bekendmaking, 27 maart 2013).

Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen maakt u een afspraak met de heer

L. Verschoor, telefoonnummer (010) 2848791, e-mail l.verschoor@capelleaandenijssel.nl

Verdere procedure

De gemeenteraad neemt een besluit over de naar voren gebrachte zienswijzen en stelt vervolgens het bestemmingsplan vast.

Capelle aan den IJssel, 27 maart 2013.

Naar boven