Logo Hoogeveen
Ontwerpbestemmingsplan Buitenvaart I en ontwerp Beeldkwaliteitsplan Buitenvaart I, Hoogeveen

Het college van B&W heeft voor het gebied Buitenvaart I een bestemmingsplan voorbereid. Met de herziening van het bestemmingsplan wordt beoogd om de veelal oudere plannen aan te passen en ontplooiingsruimte te realiseren voor burgers en bedrijven. Het plan heeft betrekking op het gebied dat in het noorden globaal begrensd wordt door Rijksweg A37, in het oosten door de Mr. Cramerweg, in het zuiden door het Hollandscheveldse Opgaande en in het westen door de Langedijk.

De zogenoemde ‘Knip’ in de Trekgatenweg en Langedijk, welke in het bestemmingsplan Buitenvaart II is opgenomen, is met dit bestemmingsplan komen te vervallen. De verwachte verkeersdruk op de Hollandscheveldse Opgaande is niet opgetreden en deze weg is zodanig heringericht dat de snelheid van het wegverkeer verminderd.

Daarnaast heeft het college van B&W voor een deel van het bedrijventerrein, een beeldkwaliteitsplan voorbereid. Het beeldkwaliteitsplan heeft met name betrekking op de zichtlocaties aan de A37, de zichtlocaties aan de Mr. Cramerweg en de locaties aan de hoofdontsluiting op bedrijventerrein Buitenvaart I. Deze stukken liggen tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van 27 maart tot en met 7 mei 2013 ter inzage bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt de stukken ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0118.BP20128022001-ON01. Tevens kunt u het plan via www.hoogeveen.nl/inzage raadplegen.

Reageren

Tijdens de inzagetermijn kunt u uw zienswijze over de ontwerpplannen bij de gemeenteraad indienen. Dit kan schriftelijk via Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. U kunt ook mondeling uw zienswijze kenbaar maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevr. M. Barends via telefoonnummer 14 0528. Wij maken ingediende zienswijzen openbaar. Wanneer u vindt dat uw zienswijze of een deel daarvan niet openbaar mag worden gemaakt, dan zullen wij die informatie vertrouwelijk behandelen als hierop de weigeringsgronden van de Wet openbaarheid van bestuur van toepassing zijn.

Naar boven