Logo Sittard-GeleenGemeente Sittard-Geleen - Verkeersbesluit opheffen parkeerverbod en instellen drie passeerstroken aan de oneven zijde van de Julianalaan in Munstergeleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken (ingevolge art. 26 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer) bekend dat zij besloten hebben om het parkeerverbod aan de oneven zijde van de Julianalaan in Munstergeleen op te heffen en drie passeerstroken van 12 meter in te stellen.

Verkeersmaatregelen

1. Parkeerverbod opheffen aan de oneven zijde van de Julianalaan Munstergeleen (verwijderen parkeerverbodsborden E01).

2. Passeerstroken instellen van 12 meter lengte tussen huisnummers 23-25, 31-33 en 47-49. Deze passeerstroken worden duidelijk gemaakt middels gele 1-1 markering volgens bij besluit gevoegde overzichtstekening.

Overwegingen

Op grond van de Wegenverkeerswet 1994 dient de gemeente de weg zodanig in te richten dat de weg in stand gehouden wordt, en de bruikbaarheid ervan gewaarborgd wordt. Verder dient de gemeente de vrijheid van verkeer zoveel mogelijk te waarborgen. Van toepassing zijn hier artikel 2, lid 1, sub c en d.

Een meerderheid van de bewoners heeft op meerdere bewonersbijeenkomsten verzocht om de parkeercapaciteit uit te breiden. Tijdens het laatste bewonersoverleg op 6 december 2011 is toegezegd dat aan beide zijden parkeren wordt toegestaan. De gemeente heeft voor het hele project ‘Rioleringsproject Fatimaplein en omgeving’ een parkeerbalans gemaakt. Uit dit onderzoek bleek dat na het opheffen van het parkeerverbod de parkeernorm gehaald wordt.

Uit verkeerskundig onderzoek naar de praktijksituatie bij het straatgedeelte waar inmiddels de nieuwe parkeervakken gerealiseerd zijn, blijkt dat er voldoende rijbaanbreedte overblijft wanneer er aan beide zijden van de weg geparkeerd wordt. Het is hierbij wel noodzakelijk 3 passeerstroken van 12 meter te realiseren.

Inzage en bezwaar

Wilt u het verkeersbesluit met alle bijbehorende stukken inzien? Dat kan van donderdag 28 maart 2013 tot en met woensdag 8 mei 2013. Bij de balie Vergunningen in de Stadswinkel, Markt 1 in Geleen. Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Afspraak maken kan ook: van maandag t/m donderdag van 12.00 tot 17.00 uur en donderdag van 17.00 tot 19.00 uur.

Deze ter inzagelegging is vanuit het oogpunt van een zorgvuldige belangenafweging (afdeling 3.2 Algemene wet bestuursrecht).

Indien u als belanghebbende het niet eens bent met de inhoud van dit besluit, kunt u hiertegen gedurende de ter inzagelegging een bezwaarschrift inidienen. Stuur uw bezwaarschrift naar het college van B&W, Postbus 18, 6130 AA  SITTARD. Dit bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste het volgende bevatten: de naam en addres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, en de gronden van het bezwaar.

Naar boven