Logo Ameland
Reactieve aanwijzing omgevingsvergunning Slattendijksweg (ongenummerd) te Nes Ameland

Vastgestelde omgevingsvergunning met uitgebreide procedure

Het ontwerpbesluit voor het verlenen van onderstaande omgevingsvergunning heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn is op 3 oktober 2012 een zienswijze van Gedeputeerde Staten van Fryslân ontvangen. Het college heeft op 5 februari 2013 de omgevingsvergunning vastgesteld.

  • Slattendijksweg (ongenummerd) te Nes Ameland, kadastraal bekend gemeente Nes, sectie F, nummer 152: bouwen van een schuur voor het stallen van paarden, omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen en strijd met regels ruimtelijke ordening (09-05-2013).

Beroep omgevingsvergunning

De vastgestelde vergunning met bijbehorende stukken ligt tot de datum die achter de vergunning vermeld staat ter inzage op het gemeentehuis. Tot uiterlijk deze datum kan door een belanghebbende, die tijdig een zienswijze heeft ingebracht en de belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze in te dienen, beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA Leeuwarden. U kunt de vergunning met bijlagen ook vinden op www.ameland.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer (0519) 555 555.

Reactieve aanwijzing

Op 12 maart 2013 heeft Gedeputeerde Staten van Fryslân een reactieve aanwijzing gegeven, gelet op het provinciale belang dat in het geding is. Het provinciale belang in dit plan is gelegen in het feit dat de vergunningaanvraag betrekking heeft op het toevoegen van nieuwe bebouwing aan het buitengebied, die daaraan niet functioneel gebonden is. Het aanwijzingsbesluit strekt er toe dat bovengenoemde verleende omgevingsvergunning niet in werking treedt.

Beroep reactieve aanwijzing

De reactieve aanwijzing ligt tot 9 mei 2013 ter inzage op het gemeentehuis. Tot uiterlijk deze datum kan een belanghebbende op grond van het bepaalde in artikel 8.2 Wet ruimtelijke ordening rechtstreeks beroep instellen tegen dit besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Belanghebbende hebben ingevolge artikel 8.81 Algemene wet bestuursrecht de mogelijkheid om, indien – gelet op de betrokken belangen – onverwijlde spoed dit vereist, gelijktijdig met of na de indiening van het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U kunt de reactieve aanwijzing ook vinden via www.ameland.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer (0519) 555 555.

Naar boven