Logo Venlo
Ontwerpbestemmingsplan Venlo Trade Port te Blerick, Venlo

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan Venlo Trade Port bekend (NL.IMRO.0983.BPL2009006-ON02).

Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de Eindhovenseweg in het zuidwesten, A67/A73 in het noorden, de Maas in het oosten en de Groot Bollerweg en de Venrayseweg in het zuidwesten.

Het ontwerpbestemmingsplan is opgesteld in het kader van het project actualisering bestemmingsplannen in de gemeente Venlo. Voor het plangebied gelden nu nog diverse versnipperde bestemmingsplannen die planologisch en juridisch verouderd zijn en die ook beleidsmatig niet meer actueel zijn. Er wordt beoogd een nieuw planologisch-juridisch kader neer te leggen voor het plangebied. De regels met concrete bouw- en gebruiksbepalingen zijn naar de huidige stand van de jurisprudentie opgesteld. Vastgesteld beleid is in het bestemmingsplan verwerkt. Het plan heeft een overwegend beheersmatig karakter. Nieuwe ontwikkelingen zijn niet meegenomen in het ontwerpbestemmingsplan, tenzij hierover al besluitvorming heeft plaatsgevonden.

Van het bestemmingsplan heeft reeds eind 2010 een ontwerpplan ter inzage gelegen. Naar aanleiding van de toen ingediende reacties heeft een heroverweging plaatsgevonden. Als gevolg van de heroverweging is de grens van het gezoneerde terrein en de geluidzone enigszins aangepast. Deze aanpassing heeft tot gevolg dat een nieuw ontwerpplan ter inzage wordt gelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 28 maart tot en met 8 mei 2013 tijdens openingstijden ter inzage in de Stadswinkel Venlo, Prinsessesingel 30 te Venlo. U dient zich te melden bij de receptie/centrale balie.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook terug te vinden op de gemeentelijke website www.venlo.nl, in de rubriek Wonen en Milieu, onder bestemmingsplannen. Het digitale ontwerpplan kan worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0983.BPL2009006-ON02

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Er kunnen binnen de termijn van ter visie legging door eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen worden ingediend bij de gemeenteraad van Venlo. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze dient u binnen de termijn een afspraak te maken. Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

Ontwerpbeschikking hogere geluidsgrenswaarden

Tevens zijn burgemeester en wethouders voornemens om hogere geluidsgrenswaarden vast te stellen voor 392 geluidsgevoelige objecten binnen de geluidzone als bedoeld in artikel 110a Wet geluidhinder.

De ontwerpbeschikking hogere waarden ligt gelijktijdig met het ontwerp bestemmingsplan vanaf donderdag 28 maart tot en met 8 mei 2013 ter inzage in de Stadswinkel Venlo. De ontwerpbeschikking is ook terug te vinden op de gemeentelijke website www.venlo.nl, in de rubriek Wonen en Milieu, onder bestemmingsplannen.

Ten aanzien van de ontwerpbeschikking om hogere grenswaarden vast te stellen kan een belanghebbende binnen de termijn van ter visielegging mondeling of schriftelijk gemotiveerde zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders. Het is niet mogelijk om per e-mail zienswijzen in te dienen. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u binnen genoemde termijn een afspraak maken.

Venlo 27 maart 2013

Naar boven