Logo De Wolden
Bestemmingsplan Benderse 20 te Ruinen, De Wolden

Burgemeester en wethouders maken bekend dat gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Benderse 20 te Ruinen’ op 28 februari 2013 (gewijzigd) heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is opgesteld met het doel om het realiseren van kantoorruimte en een opslagplaats van werktuigen voor Natuurmonumenten mogelijk te maken op het perceel Benderse 20 te Ruinen.

Het bestemmingsplan is op één punt gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Dit betreft het opnemen van een aanduiding op de verbeelding en het opnemen van een bijbehorende regel dat parkeren niet is toegestaan aan de zijden van het perceel die in het zicht liggen.

Voorts is de toelichting op enkele punten aangepast.

Ter inzage

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien van 4 april tot en met 15 mei 2013 via:

  • een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde

  • dewolden.nl, onder inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen

  • ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende die niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Beroep instellen kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tijdens de beroepstermijn kunt u ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking op 16 mei 2013. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Zuidwolde, 27 maart 2013.

Burgemeester en wethouders van De Wolden

Naar boven