Logo Hardinxveld-Giessendam
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Giessenzoom-Parallelweg’, Hardinxveld-Giessendam

Het college van burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van donderdag 28 maart 2013 het ontwerpbestemmingsplan “Giessenzoom-Parallelweg” ter inzage ligt.

Ontwerpbestemmingsplan “Giessenzoom-Parallelweg”

Het bestemmingsplangebied omvat behalve het plangebied Parallelweg 1992 ook het plangebied Giessenzoom. Door de samenvoeging van deze twee plangebieden vermindert het aantal gemeentelijke bestemmingsplannen.

Voor een groot deel van het plangebied heeft het bestemmingsplan een conserverend karakter, gericht op het beheren van de bestaande situatie en waar mogelijk het versterken van de ruimtelijke kwaliteit. Daarnaast is – op basis van een inventarisatie op perceelniveau in het gebied Giessenzoom – door het college op hoofdlijnen een ruimtelijke afweging gemaakt ten aanzien van ter plaatse geconstateerde strijdigheden. Deze afweging is vervolgens in het voorontwerp bestemmingsplan planologisch vertaald. Zo bevat het bestemmingsplan een regeling voor de reeds aanwezige dag- en verblijfsrecreatie en wordt binnen de agrarische bestemming ruimte geboden voor het hobbymatig houden van dieren.

Nota inspraak en vooroverleg

Gedurende de periode van donderdag 14 februari 2013 tot en met woensdag 13 maart 2013 heeft het voorontwerpbestemmingsplan “Giessenzoom-Parallelweg” ter inzage gelegen in het kader van inspraak en vooroverleg. Tijdens deze periode is een aantal reacties op het bestemmingsplan ingediend, die op onderdelen hebben geleid tot een aanpassing van het plan. De reacties zijn beantwoord in de Nota Inspraak- en overlegreacties. Deze nota bevat ook een overzicht van de wijzigingen die ambtshalve in het bestemmingsplan zijn doorgevoerd. De Nota Inspraak- en overlegreacties ligt met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Plan ligt tot en met woensdag 8 mei 2013 ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Giessenzoom-Parallelweg” ligt met ingang van donderdag 28 maart tot en met woensdag 8 mei 2013 bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam, voor een ieder ter inzage. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het bestemmingsplan kunt u ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het ontwerpbestemmingsplan kunt oproepen door invullen van de locatie, de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0523.BP2013GIESZMPARWG-DO01.

Uw zienswijze schriftelijk of mondeling indienen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan “Giessenzoom-Parallelweg” kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam, Postbus 175, 3370 AD Hardinxveld-Giessendam.

Het indienen van een mondelinge zienswijze bij de gemeenteraad is mogelijk tijdens De Ontmoeting op donderdag 18 april 2013. Indien u hiervan gebruik wenst te maken wordt u gevraagd om dit uiterlijk donderdag 11 april 2013 te melden bij de griffie (t. 140184 of per mail griffie@gemhg.nl).

Bent u op genoemde datum niet in de gelegenheid en wenst u toch een mondelinge zienswijze in te dienen, dan kan dit ook bij de heer mr. G.J. Nieuwland van de afdeling Beleid, Ontwikkeling en Ondersteuning. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen (t. 0140184) of mailen naar gnieuwland@gemhg.nl.

Na afloop van de zienswijzentermijn zal de gemeenteraad een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven