Logo Bodegraven-Reeuwijk
Vaststelling bestemmingsplan Voormalig Domburgterrein, Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van Bodegraven-Reeuwijk maken bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 6 maart 2013 het bestemmingsplan Voormalig Domburgterrein, met digitaal planidentificatienummer NL.IMRO.1901.12VoormDomburg-BP80, heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft tot doel om een juridisch-planologisch kader te bieden voor de transformatie van het voormalig Domburgterrein te Bodegraven naar woningbouw.

Het plangebied grenst in het zuiden aan de spoorlijn Utrecht-Leiden. De noordelijke en oostelijke plangrenzen worden gevormd door de Doortocht en de Oud Bodegraafseweg. In het westen grenst het plangebied aan een bedrijfsterrein waar voorheen een bouwmarkt was gevestigd. De bedrijfskavels aan de zuidzijde van de Doortocht maken geen onderdeel uit van het plangebied.

Ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan heeft de gemeenteraad bij de vaststelling enkele wijzigingen aangebracht. Deze wijzigingen zijn vermeld in de Staat van Wijzigingen behorende bij de Zienswijzennota Bestemmingsplan Voormalig Domburgterrein, die onderdeel uitmaakt van het vaststellingsbesluit.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan Voormalig Domburgterrein en de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 28 maart 2013 tot en met vrijdag 10 mei 2013 ter inzage. U kunt het bestemmingsplan op de volgende manieren raadplegen:

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • digitaal als pdf bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl onder > Wonen, leven en werken > Plannen en projecten > Bodegraven;

  • op papier en digitaal tijdens openingsuren in het gemeentehuis.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://bodegravenrwijk.gemeentedocumenten.nl

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 29 maart 2013 tot en met vrijdag 10 mei 2013. Tijdens voornoemde termijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen:

  • Belanghebbenden, die tijdig zienswijzen kenbaar hebben gemaakt over het ontwerp-bestemmingsplan;

  • Belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken;

  • Belanghebbenden, die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden er aangevoerd worden tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld, kunnen ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Naar boven