Logo Noordwijkerhout
Ontwerpbestemmingsplan ‘Bavoterrein en omgeving’, Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf woensdag 27 maart 2013 het ontwerpbestemmingsplan ‘Bavoterrein en omgeving’ (NL.IMRO.0576.BP201300023), het ontwerpraadsbesluit en de daarbij behorende stukken gedurende zes weken voor iedereen ter inzage liggen.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien bij de publieksbalie van het gemeentehuis aan de Herenweg 4. Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met dinsdag 7 mei 2013.

Ligging plangebied en omschrijving plan

Het plangebied bestaat uit zowel het Bavo- als het Hafakkerterrein met aansluitend de woningen in de Zeestraat en Langevelderweg. Op grond van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening moeten bestemmingsplannen eens in de tien jaar geactualiseerd worden en digitaal worden vastgesteld. Om deze reden wordt voor het Bavo- en het Hafakkerterrein een nieuw (digitaal) bestemmingsplan opgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan is (overwegend) een consoliderend plan. Er worden géén nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. De thans geldende bestemmingen zijn overgenomen en de in het verleden verleende vrijstellingen ex artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening zijn verwerkt.

Procedure

Vanaf woensdag 27 maart tot en met dinsdag 7 mei 2013 liggen het ontwerpbestemmingsplan, ontwerpraadsbesluit en de bijbehorende stukken gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Gedurende de termijn van zes weken bestaat voor iedereen de gelegenheid om schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Noordwijkerhout, postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het bestemmingsplan deze betrekking heeft.

Noordwijkerhout, 26 maart 2013

Naar boven