Logo Utrecht (Utr)
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Haarzuilens, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 28 maart 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Haarzuilens.

Plangebied en doelstelling

De grens van het plangebied wordt globaal gevormd door de gemeentegrenzen van de gemeenten Stichtse Vecht en Woerden, de A2, de Haarrijnseplas, de kern Vleuten, de groenstrook naast Vleuterweide en de Spoorlijn Woerden-Amsterdam.

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan Haarzuilens is aan de ene kant het beschermen van het (voorgedragen) beschermde stads- en dorpsgezicht en aan de andere kant de nieuwe ontwikkelingen in het kader van het landinrichtingsplan Haarzuilens juridisch-planologisch mogelijk te maken.

Onderdeel van het bestemmingsplan is de uitbreiding van golfbaan De Haar naar een achttienholes golfbaan. Hiervoor is een MER-procedure (milieueffectrapport) gevoerd.

Het concept-ontwerpbestemmingsplan en de MER hebben van 6 september 2012 tot en met 17 oktober 2012 ter inzage gelegen. De ingekomen overleg- en inspraakrecaties zijn verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan Haarzuilens.

Op 5 februari 2013 heeft de Commissie voor de m.e.r. een positief toetsingsadvies (rapportnummer 2019-93) afgegeven. De MER-procedure is daarmee afgerond. De MER maakt onderdeel uit van het ontwerpbestemmingsplan Haarzuilens.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan als vervat in GML-bestand: NL.IMRO.0344.BPHAARZUILENS-0301 bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart) ligt met ingang van 28 maart 2013 gedurende zes weken, dus tot en met 8 mei 2013 ter inzage bij:

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern

Dorpsplein1, Vleuten

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 21.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen, inclusief onderzoeksrapporten, ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij:

De Raad van de gemeente Utrecht

afdeling Gebiedsontwikkeling

t.a.v. mevrouw mr L.K. Savelsberg

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: 'zienswijze bestemmingsplan Haarzuilens'.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860278) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van ter inzage legging. De ter inzage termijn loopt tot en met 8 mei 2013.

U kunt een zienswijze niet via e-mail of digitaal indienen.

Naar boven