Logo Eemsmond
Ontwerpbestemmingsplan reparatie leidingtracé Warffum – Rodewolt, Eemsmond

Op 28 juni 2010 heeft de gemeenteraad van Eemsmond het bestemmingsplan Buitengebied vastgesteld. In dit bestemmingsplan is een buisleidingentracé van Warffum naar Rodewolt opgenomen. Tegen dit onderdeel van het bestemmingsplan is beroep ingesteld en wel tegen het gedeelte van het buisleidingentracé dat door de Juffer Marthastraat in Warffum loopt.

De Raad van State heeft het beroep gegrond verklaard en het onderdeel 'leidingtracé Warffum – Rodewolt' in het bestemmingsplan Buitengebied deels vernietigd. De reden is dat in het gedeelte van de Juffer Marthastraat waar het tracé aangelegd wordt, geen archeologische waarden aanwezig zijn. De buisleiding moet daarom aangelegd worden op een diepte van minimaal twee meter onder het maaiveld. Om de aanleg van de buisleiding mogelijk te maken, heeft de gemeente nu een reparatieplan voor de locatie Juffer Marthastraat opgesteld.

Ter inzage

Artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Van vrijdag 22 maart tot en met donderdag 2 mei 2013 ligt het ontwerpbestemmingsplan Reparatie leidingtracé Warffum – Rodewolt ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Hoofdstraat-West 1 in Uithuizen. U kunt het bestemmingsplan ook downloaden via www.eemsmond.nl (Nieuws, Bekendmakingen).

Reacties

Tot en met 2 mei 2013 kunt u via een zienswijze reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Dat kan schriftelijk of mondeling. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan de gemeenteraad van Eemsmond, Postbus 11, 9980 AA Uithuizen. Of neem voor een mondelinge zienswijze contact op met Ria Uilenberg van de afdeling Beleid via (0595) 43 75 55.

Naar boven