Logo Schagen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Woongebieden, Kern Schagen’, Schagen

Burgemeester en wethouders van Schagen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat gedurende zes weken, met ingang van donderdag 21 maart t/m woensdag 1 mei 2013, voor een ieder ter inzage ligt, het ontwerpbestemmingsplan “Woongebieden Kern Schagen”,

NL.IMRO.0441.BP.WOONGSCHAGEN.ON01

Inhoud bestemmingsplan

Het plangebied bestaat uit alle woonwijken van Schagen die vanaf de jaren ’60 van de vorige eeuw om het centrum zijn gebouwd: Waldervaart-Westerpark, Groeneweg, Hoep-Noord, Hoep-Zuid en Muggenburg. Daarnaast liggen de nieuwe wijk Nes-Noord, de recreatiehaven en de noordoostelijke kant van de haven ten westen van de Westerweg, ook in het plangebied. Het plangebied is grotendeels begrensd door het agrarisch buitengebied van Schagen en door de bedrijventerreinen “Lagedijk” (ten noordwesten van het plangebied) en “Witte Paal” (ten zuidoosten van het plangebied).

Het bestemmingsplan kent voor het merendeel een conserverend karakter dat wil zeggen dat bestaande bouw- en gebruiksrechten in grote lijnen gehandhaafd blijven. Nieuwe ontwikkelingen zijn niet in het bestemmingsplan opgenomen, behalve ontwikkelingen waar recentelijk een vergunning voor is verleend en het havengebied en de noordoostelijke kant van de haven, ten westen van de Westerweg.

Actualisatie van het plangebied is nodig omdat voor een groot deel van het gebied nog verouderde bestemmingsplannen gelden.

Het bestemmingsplan is een nieuwe planologisch-juridische regeling en bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt voor een ieder op de volgende wijze ter inzage:

  • Digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl

  • Digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.schagen.nl, onder ruimtelijke plannen, bestemmingsplannen, bestemmingsplannen in voorbereiding en nog niet geldende bestemmingsplannen

  • Op papier bij het Klant Contact Centrum van het gemeentehuis aan de Laan 19 te Schagen.

Indienen zienswijze

Een ieder kan tijdens de inzagetermijn mondeling of (bij voorkeur) schriftelijk zienswijzen indienen omtrent het ontwerp. De schriftelijke zienswijzen moeten worden ingediend bij de gemeenteraad van Schagen, postbus 8, 1740 AA Schagen. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de Afdeling Ruimte, taakveld ruimtelijke ontwikkeling, telefoonnummer 0224-210210.

Anonieme reacties en reacties via e-mail laten we buiten behandeling.

Schagen, 20 maart 2013

Naar boven