Logo Maastricht
Ontwerpbestemmingsplan Maastricht Zuidwest, Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Maastricht-Zuid-West’ voor de duur van zes weken ter inzage ligt en dat er in dit plan zijn geen ontwikkelingen zijn waarvoor een exploitatieplan moet worden opgesteld.

Locatie

Dit bestemmingsplan omvat de buurten Villapark, Sint Pieter, Jekerdal, Biesland, Campagne en Wolder. De begrenzing van het plangebied verloopt ter hoogte van de noordelijke ‘ krul’ van de J.F. Kennedybrug langs de westoever van de Maas tot aan de kruising van de Sint Pietersluisweg met de Hoge Kanaaldijk. Vervolgens loopt de grens via de Recollectenweg naar de achterzijde van de percelen aan de plateauweg en dan via de Sebastianenweg naar de Mergelweg. Via de Laan van Brunswijk, Champs Elyseesweg en de Bieslanderweg loopt de plangrens door langs de Vroenhovenweg en de achterzijde van de percelen aan de Veulenerbank en Zeppenerbank (Wolder) naar de Tongerseweg. De zuidzijde van Tongerseweg vormt de noordgrens van de Prins Bisschopsingel gevolgd tot aan de noordelijke ‘krul’ van de J.F. Kennedybrug.

Korte inhoud

Het bestemmingsplan is primair een beheersplan waarbij de bestaande ruimtelijke situatie wordt bestemd en van een actuele bestemmingsregeling wordt voorzien. Daarbij doen zich enkele nieuwe ontwikkelingen voor. Ook wordt voldaan aan de actualisatie plicht en de nieuwe digitale standaarden.

Terinzagelegging

Met ingang van 25 maart 2013 t/m 6 mei 2013 ligt het ontwerpplan met bijbehorende stukken ter inzage aan het gemeenteloket (zie rubriek gemeenteloket), digitaal opvraagbaar via www.maastricht.nl/ruimtelijkeplannen

Het plan wordt verbeeld op

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpMtrichtZuidwest-ow02

de bronbestanden van het bestemmingsplan worden tijdens de termijn van ter inzage legging digitaal beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op dit plan.

  • Richt schriftelijke zienswijzen aan de gemeenteraad van Maastricht, postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Dit kan ook per e-mail via post@maastricht.nl onder vermelding van ‘Aan de raad, zienswijzen ‘ontwerpbestemmingsplan Maastricht-Zuid-West’.

  • Mondeling indienen kan op 24 april 2013 van 9.00 tot 11.00 uur of op 25 april 2013 van 16.00 tot 18.00 uur. Maak een afspraak 24 uur voor de dag van uw keuze met E. Engels via (0475- 31 15 69) of eveline.engels@maastricht.nl. Het gesprek vindt plaats in Mosae Forum.

Maastricht, 22 maart 2013

Burgemeester en wethouders van Maastricht, De Secretaris, P.J. Buijtels

De Burgemeester, O. Hoes

Naar boven