Logo Sliedrecht
Terinzagelegging ontwerpbeheersverordening Nijverwaard, Sliedrecht

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat met ingang van 22 maart 2013 de ontwerp beheersverordening ‘Nijverwaard’ ter inzage ligt. Gedurende vier weken kan een ieder de verordening inzien in het gemeentekantoor, Industrieweg 11. U kunt de beheersverordening ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl via het tabblad ‘Een plan bekijken’‘Bestemmingsplannen’ (identificatienummer: NL.IMRO.0610.bvo02nijverwaard-2001). De ontwerp beheersverordening is ook te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: ‘Plannen en projecten’ → ‘Ruimtelijke Plannen’.

Inhoud en plangebied

De gemeente heeft geconstateerd dat het niet lukt om voor 1 juli 2013 een bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Nijverwaard vast te stellen. Daarom is besloten om over te gaan op een alternatief scenario. Voor het gehele bedrijventerrein Nijverwaard wordt een tijdelijke beheersverordening vastgesteld.

De beheersverordening legt de ruimtelijke mogelijkheden uit de geldende bestemmingsplannen en het bestaande gebruik vast. Dit betekent dat panden met bijvoorbeeld een bedrijfsfunctie ook als zodanig worden aangewezen. Daarnaast regelt de beheersverordening evenals een bestemmingsplan de mogelijkheden voor het (ver)bouwen. Voor het gehele gebied blijven de regels van de geldende bestemmingsplannen van kracht.

De looptijd van de beheersverordening wordt bepaald op maximaal twee jaar. Dit betekent dat binnen deze periode de besluitvorming van het nieuwe bestemmingsplan Nijverwaard plaats dient te vinden. De beheersverordening is van kracht tot het moment waarop het bestemmingsplan Nijverwaard wordt vastgesteld.

Mogelijkheid inspraak

Tijdens de periode waarin de ontwerp beheersverordening ter inzage ligt kunt u op de website van de gemeente digitaal een inspraakreactie indienen. Uw reactie kunt u ook schriftelijk kenbaar maken aan de gemeenteraad, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht.

Nadere informatie

Voor meer informatie over de ontwerp beheersverordening Nijverwaard kunt u contact opnemen met de afdeling ROBM, telefoon (0184) 495 964.

Naar boven