Logo Sittard-Geleen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Sittard Oost’, Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat van 21 maart tot en met 1 mei 2013 het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Sittard Oost’ (NL.IMRO.1883.SittardOost-ON01) ter inzage ligt.

Het plangebied waarop het ontwerpbestemmingsplan betrekking heeft, vormt het oostelijk deel van de kern Sittard en wordt in het noorden en oosten begrensd door het buitengebied en daarachter de landsgrens met Duitsland. In het zuiden begrenzen de Lahrweg en de Lahrstraat het plangebied. De Tudderenderweg en de President Kennedysingel ten slotte vormen de westelijke plangrens.

Binnen dit plangebied vigeren thans 26 verschillende bestemmingsplannen. Deze bestemmingsplannen verschillen onderling wat de bouw- en gebruiksmogelijkheden betreft en zijn bovendien niet meer actueel. Het doel van de herziening is een uniform en actueel bestemmingsplan voor het hierboven omschreven plangebied vast te stellen. Het nieuwe bestemmingsplan is gericht op behoud en beheer, maar zal ook mogelijkheden bieden voor nieuwe ontwikkelingen.

Voor dit plan wordt tevens een procedure op grond van de Wet geluidhinder doorlopen.

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage bij de balie Vergunningen van de Stadswinkel Geleen. De Stadswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Buiten deze openingstijden is het ontwerpbestemmingsplan alleen op afspraak in te zien en wel van maandag tot en met woensdag van 12.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 12.00 tot 19.00 uur.

Gedurende de genoemde termijn kunt u uw schriftelijke of mondelingezienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar te maken. U kunt uw schriftelijke zienswijzen sturen aan de gemeenteraad van Sittard-Geleen, postbus 18, 6130 AA Sittard.

20 maart 2013

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven