Logo Sittard-Geleen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Stationsomgeving Sittard’, Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat zij bij besluit van 12 maart 2013 hebben ingestemd met een ontwerp van het bestemmingsplan ‘Stationsomgeving Sittard’ en dat ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerp van dit bestemmingsplan ter visie ligt.

Het plangebied wordt vanaf de spoorwegtunnel (Tunnelstraat) in het westen begrensd door de Parallelweg, de spoorbaan en de Mgr. Vranckenstraat. In het zuiden grenst het plangebied aan de Holleweg. In het oosten wordt de plangrens gevormd door de Rijksweg Zuid, de Rijksweg Noord, Linde en Haspelsestraat. Tot slot vormt de Odasingel en de Elisabeth van Barstraat (tot aan de spoorwegtunnel) de noordelijke plangrens.

Voor het plangebied vigeert een aantal bestemmingsplannen. De bestemmingsregelingen verschillen onderling en zijn verouderd. Een herziening van deze plannen is derhalve noodzakelijk. Het nieuwe bestemmingsplan is gericht op het behouden en beheren van de bestaande ruimtelijke situatie.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 21 maart 2013 gedurende zes weken (dus tot en met 1 mei 2013) ter inzage bij de balie Vergunningen van de Stadswinkel Geleen (gemeentehuis, Markt 1). Het plan is ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Sittard-Geleen, postbus 18, 6130 AA Sittard. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met het team Gebiedsontwikkeling, telefoon 046-4778738.

20 maart 2013

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven