Logo Eindhoven
Vastgesteld bestemmingsplan II Mensfort-Rapenland 1996 (Willem van Noortlaan) en vaststelling hogere grenswaarden, Eindhoven

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 12 maart 2013 het bestemmingsplan II Mensfort-Rapenland 1996 (Willem van Noortlaan) vastgesteld.

Het plangebied ligt in het noordelijke deel van de gemeente en ligt aan beide zijden van de Keldermanstraat waar de Willem Van Noortlaan op uitkomt. Het bestemmingsplan maakt de bouw van twee woning-bouwcomplexen in 3 bouwlagen zonder kap mogelijk. Het betreft de bouw van 36 startersappartementen voor jongeren tot 23 jaar. Een deel van deze appartementen, minimaal 15, is bestemd voor jongeren in het kader van een begeleid wonenproject.

Tevens hebben burgemeester en wethouders op 1 februari 2013 hogere waarden vastgesteld voor de geprojecteerde woningen in het bestemmingsplan II Mensfort-Rapenland 1996. Uit onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting voor nieuwe ontwikkelingen in dit gebied te hoog is. Volgens de Wet geluidhinder is het mogelijk om een besluit te nemen dat een hogere geluidbelasting is toegestaan. De hogere waarden zijn maximaal 63 dB ten gevolge van het wegverkeer op de Boschdijk.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling van hogere waarden en de overige stukken liggen met ingang van donderdag 21 maart 2013 tot en met donderdag 2 mei 2013 ter inzage. U kunt deze inzien bij het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven.

De openingstijden van het Inwonersplein zijn:

Zonder afspraak:

maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur

Met afspraak:

maandag t/m vrijdag van 13.00-16.30 uur en

maandag- en vrijdagavond tot 19.00 uur

Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040 (iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken via:

De bronbestanden kunt u vinden via:

www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80169-/NL.IMRO.0772.80169-0301/

Beroep

Met ingang van vrijdag 22 maart 2013 tot en met donderdag 2 mei 2013 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en/of tegen het hogere waardenbesluit.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of tegen het ontwerpbesluit hogere waarden in te dienen.

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20 019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het hogere waardenbesluit treden in werking met ingang van 3 mei 2013. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven