Logo Amstelveen
Vastgesteld bestemmingsplan 3e Herziening Amstelveen Noord-West, Amsterdamseweg 73–77 en vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in de vergadering van 13 maart 2013 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan “3e Herziening Amstelveen Noord-West, Amsterdamseweg 73-77” (IDN: NL.IMRO.0362.05G-VG01).

Op de voormalige locatie van voormalige De Hyundai dealer Auto Bosma aan de Amsterdamseweg 73-77 zal zich een supermarkt vestigen, gecombineerd met parkeren op eigen terrein en 3 appartementen. Het plangebied ligt ten noorden van de A9 aan de westkant van Amstelveen. De locatie is gelegen aan de westzijde van de Amsterdamseweg tussen de huisnummers 71 en 79.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan:

Toelichting

  • Hoofdstuk 4.1 Economische uitvoerbaarheid: de tekst is verduidelijkt.

  • Hoofdstuk 5.4.2 Amstelveense verkeers- en vervoersvisie: deze is toegevoegd.

  • Hoofdstuk 5.4.4 Detailhandelsnota: de tekst is uitgebreid.

  • Hoofdstuk 6.4 Verkeer: deze paragraaf is toegevoegd en verwijst naar 3 verkeersonderzoeken.

Planregels:

Artikel 3.1 sub d: toevoegen dat er ter plaatse van de aanduiding 'parkeervoorzieningen' parkeren is toegestaan.

Verbeelding

  • Binnen de bestemming ‘Gemengd (GD)’ zit een nadere aanduiding (p) 'parkeervoorzieningen'

  • De bouwgrens is, over een lengte die gelijk loopt met het perceel Amsterdamseweg 79, aangepast. De bouwgrens uit het thans vigerend bestemmingsplan is aangehouden. De aangepaste bouwgrens ligt op een afstand van circa 3 meter ten opzichte van de erfgrens van nr. 79.

Hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Tevens maken burgemeester en wethouders van Amstelveen bekend dat zij op 5 februari 2013 een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder. Hogere waarden zijn nodig om de realisatie van geluidsgevoelige objecten binnen geluidzones vanwege weg-, spoor- en industrielawaai mogelijk te maken. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit het bouwplan en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai van de Amsterdamseweg. Ingevolge artikel 76 en 45 van de Wet Geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te kunnen verlenen.

Procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende verbeelding, planregels en toelichting en het bijbehorende besluit tot vaststelling hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder ligt met ingang van 21 maart 2013 tot en met 1 mei 2013 (zes weken) voor een ieder ter inzage.

Papier

Het papieren bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen, openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur.

Digitaal

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet gedaan hebben en door een ieder tegen de wijziging t.o.v. het ontwerp bestemmingsplan, kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Amstelveen, 20 maart 2013

Naar boven