Regeling van de Minister van Economische Zaken van 15 maart 2013, nr. WJZ/13033777, tot wijziging van de Regeling openstelling en subsidieplafonds EZ 2013 (openstelling ITEA2)

De Minister van Economische Zaken;

Gelet op artikel 16 van het Kaderbesluit EZ-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

In de tabel, opgenomen in artikel 1, derde lid, van de Regeling openstelling en subsidieplafonds EZ 2013, wordt onder nummer 3.2 de regel:

Subsidieregeling sterktes in innovatie (internationaal innoveren)

2.2

ITEA2-innovatieprojecten

   

vervangen door de regel:

Subsidieregeling sterktes in innovatie (internationaal innoveren)

2.2

ITEA2-innovatieprojecten

22-03 t/m 05-04

7.000.000

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 15 maart 2013

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

TOELICHTING

Een belangrijk onderdeel van de internationale agenda van het Innovatiecontract High Tech Systems en Materialen – onderdeel van het Topsectorenbeleid – betreft de participatie van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in het internationale Eureka clusterprogramma ITEA2 (embedded systems).

Door deze wijziging van de Regeling openstelling en subsidieplafonds EZ 2013 wordt het mogelijk gemaakt dat Nederlandse partijen kunnen deelnemen aan de ITEA2-innovatieprojecten in het jaar 2013. Het budget voor 2013 is € 7 miljoen.

Vaste verandermomenten

De inwerkingtredingsbepaling wijkt af van het in Aanwijzing 174 van de Aanwijzingen voor de regelgeving opgenomen beleid inzake vaste verandermomenten. Het betreft de bekendmaking van een subsidieplafond waarvoor afwijking volgens die aanwijzing wegens de eerste uitzonderingsgrond (de doelgroepen zijn gebaat bij een spoedige inwerkingtreding) in dit geval is toegestaan.

Administratieve lasten

De ITEA2-innovatieprojecten vallen onder de Subsidieregeling ‘Sterktes in innovatie’. Met de onderhavige regeling worden geen informatieverplichtingen gewijzigd, maar wordt slechts een nieuwe tender opengesteld. Het percentage administratieve lasten blijft derhalve ongewijzigd op 0,81%. Bij een subsidiebedrag van € 7 miljoen komt dit neer op € 147.920 aan administratieve lasten.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Naar boven