Logo Bernheze
Gecoördineerde besluitvorming bestemmingsplan en andere besluiten uitbreiding golfbaan De Hooge Vorssel, Bernheze

Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze maakt ingevolge artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor het project Golfbaan De Hooge Vorssel in Nistelrode, met toepassing van de coördinatieregeling uit de Wro, de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

  • 1. de vaststelling van het bestemmingsplan Golfbaan De Hooge Vorssel;

  • 2. het verlenen van de omgevingsvergunning voor het uitbreiden van het clubhuis;

  • 3. het verlenen van de ontheffing, inclusief activiteitenplan, in het kader van de Flora- en faunawet (door Dienst Regelingen van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, 7 januari 2013);

Waarvan de ontwerpbesluiten bekend zijn gemaakt op 10 oktober 2012.

Tegelijkertijd is melding gedaan in het kader van de Boswet voor het kappen en herplanten van bomen, is door Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant het besluit tot herbegrenzing van de Ecologische hoofdstructuur genomen (12 maart 2013) en is het milieueffectrapport, inclusief aanvullingen door de Commissie voor de milieueffectrapportage getoetst.

Korte inhoud

Op grond van 3.30 van de Wro is bij raadsbesluit van 20 september 2012 bepaald dat voor vier besluiten ten aanzien van het project de voorbereiding en bekendmaking gecoördineerd plaatsvindt. Voor één besluit, namelijk de aanvraag voor de herziening van de Monumentenvergunning voor een beschermd archeologisch monument, is ervoor gekozen om deze uit de coördinatie te halen omdat de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) de gewenste termijnen niet kon halen.

Ter inzage

De drie besluiten met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 25 maart 2013 gedurende de beroepstermijn ter inzage in het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch.

De besluiten zijn met toepassing van §3.6.1 van de Wro gecoördineerd. De bovenstaande stukken liggen met ingang van maandag 25 maart 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch.

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken zijn ook digitaal te raadplegen via www.bernheze.org en www.ruimtelijkeplannen.nl, waar het bestemmingsplan te vinden is onder NL.IMRO.1721.BPHoogeVorssel-vg01

Beroepsmogelijkheid

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en de ontheffing Flora- en faunawet voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en loopt van 25 maart tot en met 5 mei 2013. Het beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend tegen één of meerdere van de op 10 oktober 2012 bekendgemaakte ontwerpbesluiten; ook kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze heeft ingediend.

Een beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste:

  • de naam en het adres van indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden van het beroep;

  • een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft.

Verzoek om voorlopige voorziening

Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dit vergt, kan de belanghebbende die beroep heeft ingesteld, bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Indien een dergelijk verzoek wordt ingediend binnen de beroepstermijn van zes weken, wordt de werking van het gecoördineerde besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven