Logo Beverwijk
Ontwerpbestemmingsplan Projectlocatie Beneluxlaan 2013, Beverwijk

Advertentie ontwerpbestemmingsplan Projectlocatie Beneluxlaan 2013. Artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken bekend dat een ontwerp van een bestemmingsplan is opgesteld voor het gebied Projectlocatie Beneluxlaan 2013 dat is gelegen aan de Beneluxlaan tussen huisnummer 26 en het politiebureau en tot aan de grenzen van de kavel van de oude boerderij aan de Hoflanderweg 200. Dit perceel maakte eerder deel uit van de recentelijk tot stand gekomen Beheersverordening voor het gebied Overbos, Adrichem en het Willem Alexanderplantsoen, maar is daar weer uitgehaald voordat deze Verordening tot vaststelling zou komen, omdat gebleken is dat een ontwikkeling gaande is op basis van afspraken betreffende convenantlocaties. In dit geval zijn er plannen om te komen tot de realisatie van maximaal 7 grondgebonden woningen. Een dergelijke ontwikkeling kan niet worden meegenomen in een Beheersverordening en dat was reden om voor deze locatie in te zetten op een separate bestemmingsplanprocedure.

Er wordt niet eerst een voorontwerpplan ter visie gelegd, maar direct een ontwerpbestemmingsplan, omdat de ontwikkeling van woningbouw niet geheel nieuw is voor deze locatie.

Op 16 januari 2013 is reeds een vooraankondiging gedaan dat voor dit gebied een nieuw plan ontwikkeld zou gaan worden.

Het plan is voorgelegd aan een paar vooroverlegpartners die vanuit het wettelijk verplichte vooroverleg konden reageren. Een samenvatting van de reacties is terug te vinden in het ontwerpbestemmingsplan.

Ten behoeve van het plangebied is onderzoek gedaan naar relevante aspecten waaronder de waterhuishouding, archeologie, cultuurhistorie, bodemgesteldheid, geluid, luchtkwaliteit, ecologie, externe veiligheid, duurzaamheid waarvan de resultaten en bevindingen in het plan zijn opgenomen.

Een exploitatieplan wordt niet ontwikkeld omdat er geen kosten worden gemaakt die verhaald moeten worden of omdat kosten voor bepaalde ontwikkelingen al anderszins verzekerd zijn.

In het kader van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen gedurende 6 weken ter inzage, met ingang van vrijdag 22 maart 2013 tot en met donderdag 2 mei 2013.

In de bijlagen bevinden zich relevante rapportages die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van het ontwerpbestemmingsplan. Bij de bijlagen (geïntegreerd in het plan) bevinden zich in ieder geval de volgende stukken:

De milieuparagraaf met aandacht voor geluidaspecten; externe veiligheid; bodemgesteldheid; luchtkwaliteit en verder is o.a. aandacht besteed aan de watertoets; archeologie en cultuurhistorie en ecologie. Ook de uitvoerbaarheid van het plan is behandeld.

Binnen de 6 weken waarin de stukken ter visie liggen kan een ieder zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Beverwijk. Indien u dit schriftelijk doet is het adres:

Gemeenteraad van Beverwijk

Postbus 450

1940 AL Beverwijk

Indien u dit mondeling wenst te doen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, team vergunningen. Telefoon 0251-256256. U kunt ook een afspraak maken.

De genoemde stukken kunnen worden ingezien in de omschreven periode op werkdagen bij het Publieksbureau van het Stadhuis aan het Stationsplein 48 te Beverwijk.

Het Publieksbureau is geopend op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en op overige werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Alleen op dinsdag zijn de openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur.

Tevens behoort het tot de mogelijkheden om gedurende bovenvermelde periode de omschreven stukken in te zien tijdens de openingsuren van de Openbare bibliotheek IJmond-Noord, in de vestiging aan het Kerkplein 5 te Beverwijk.

De ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

NB. Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen is ook digitaal te raadplegen en te downloaden via onze website www.beverwijk.nl onder de rubriek “Beleid” en dan naar ruimtelijke plannen. Tevens zijn de gegevens te raadplegen via de landelijke (verplichte) informatiebron voor digitale plannen www.ruimtelijkeplannen.nl. Indien er verschillen zijn tussen de analoge (papieren) versie, de pdf-versie en de versie op ruimtelijkeplannen dan heeft de wetgever bepaald dat de versie op www.ruimtelijkeplannen.nl de doorslag geeft.

Beverwijk, 20 maart 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven