Logo Echt-Susteren
Vastgesteld bestemmingsplan bedrijventerrein Dieterderweg, Echt-Susteren

(NL.IMRO.1711.2009120074-VG02)

Voor het bedrijventerrein Dieterderweg te Susteren is een nieuw bestemmingsplan opgesteld in het kader van de wettelijk vereiste actualisering van bestemmingsplannen.

Het nieuwe bestemmingsplan is in hoofdzaak een beheersplan waarbij, uitgaande van de bestaande situatie (bebouwing en gebruik), een actualisatie van het vigerende planologische regime plaats vindt.

Het plangebied betreft globaal de percelen die liggen tussen de Maaseikerweg, Baakhoverweg, Bij de Molen en de Rode Beek.

Na uitspraak van de Raad van State d.d. 14 november 2012, is het plan op enkele punten aangepast overeenkomstig de uitspraak en opnieuw vastgesteld door de raad op 21 februari 2013.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 14 maart 2013 gedurende zes weken (derhalve tot en met 24 april 2013) ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Voorts kan het bestemmingsplan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.Echt-Susteren.nl) en de landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl) ingezien worden.

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die aantonen hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling het bestemmingsplan heeft gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een ieder hieromtrent gedurende voornoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Echt-Susteren, 13 maart 2013

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren, J.W.M.M.J. Hessels, burgemeester.

G.W.T. van Balkom, secretaris.

Naar boven