Logo Rotterdam
Ontwerp-omgevingsvergunning ‘Coolsingel 119/FORUM’, Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat een verzoek om een omgevingsvergunning is ontvangen voor de activiteiten “handelingen met gevolgen voor een beschermd monument”, “slopen”, “bouwen”, “het vellen of te doen vellen van een houtopstand (de voormalige kapvergunning)” en het ”veranderen van een weg”.

De aanvraag betreft de gedeeltelijke sloop, restauratie van en nieuwbouw aan het rijksmonument Coolsingel 119 (ABN-AMRO bank). Gezien de aanvraag is het de bedoeling een multifunctioneel gebouw (Forum) op te richten. Het gebouw bestaat uit 20 bouwlagen waarvan er 2 zich ondergronds bevinden. De totale hoogte bedraagt 69,3 meter, exclusief de liftopbouwen. Het gebouw zal in gebruik genomen worden door winkels, kantoren, woningen, een hotel en cultuur en leisure functies. Verder is het de bedoeling twee bomen aan de Coolsingel te vellen.

Het plan is gelegen in het bestemmingsplan “Coolsingel e.o.” en heeft hierin de bestemming Stadscentrum. Het plan past functioneel in deze bestemming maar is op een aantal punten in strijd met het bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders overwegen medewerking aan het plan te verlenen op grond van artikel 2.1, lid 1, sub a, c, f, en artikel 2.2, lid 1, sub a en sub g, en artikel 2.2, lid 2, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Deze omgevingsvergunning zal worden verleend in samenhang met de buitenplanse afwijking van het bestemmingsplan op basis van artikel 2.12, lid 1, sub a, onderdeel 3, van de Wabo. De gemeenteraad heeft hiervoor een ontwerp-verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

Beide ontwerpbesluiten (ontwerp-verklaring van geen bedenkingen en ontwerp-omgevingsvergunning) met de daarop betrekking hebbende stukken liggen in verband hiermee ter inzage van vrijdag 22 maart 2013 tot en met donderdag 2 mei 2013 bij:

  • de Stadswinkel Centrum, Stadhuis Coolsingel 40 (zijde Doelwater, tegenover politiebureau). De Stadswinkel is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 09.00 tot 13.30 uur.

De omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/omgevingsvergunning.

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen tegen beide ontwerpbesluiten. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Rotterdam, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam, onder vermelding van kenmerk OMV.11.12.00199.

Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Degenen die mondeling willen reageren kunnen dat, na telefonische afspraak, doen ten kantore van Stadsontwikkeling, Galvanistraat 15 (Europoint II). Voor het maken van een afspraak kunt u 010 – 489 5241 bellen.

Rotterdam, 20 maart 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd

Naar boven