Logo Hoogeveen
Ontwerpbestemmingsplan Fluitenberg, deelplan uitbreiding woningbouw 2011 alsmede ontwerpbesluit hogere waarden voor wegverkeerlawaai, Hoogeveen

Het college van B&W heeft voor het gebied in het oosten van het dorp Fluitenberg, een gebied in het zuidwesten van Fluitenberg en een gebied ten noorden van de Fluitenbergseweg een bestemmingsplan voorbereid. Het bestemmingsplan maakt de bouw van circa 44 woningen mogelijk. Voor het gebied ten noorden van de Fluitenbergseweg is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Deze kan worden uitgewerkt als de exacte stedenbouwkundige invulling bekend is.

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn er twee kleine wijzigingen doorgevoerd. Er is een kleine aanpassing doorgevoerd op de verbeelding. Op de verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan is op de ‘Vijfhoeklocatie’ de scheidslijn tussen de bestemming ‘Groen’ en de bestemming ‘Wonen’ enkele meters verschoven. Daarnaast is de wijzigingsbevoegdheid in artikel 11 aangevuld met de voorwaarde dat er maximaal 12 woningen zijn toegestaan bij het invullen van de Wro wijzigings-zone.

Ter inzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van woensdag 20 maart 2013 tot en met woensdag 1 mei 2013 ter inzage in het Compagnieshuis bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt de stukken voor bestemmingsplan Fluitenberg, deelplan uitbreiding woningbouw 2011 ook raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl, planidentificatienummer NL.IMRO.0118.BP20118010002-ON01 of via www.hoogeveen.nl/inzage.

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zijn zienswijze over het ontwerpplan bij de gemeenteraad indienen. Dit kan schriftelijk via Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. U kunt ook mondeling uw zienswijze kenbaar maken, hiervoor kunt u contact opnemen met Ruud Kranenberg, via telefoonnummer 14 0528.

Daarnaast ligt een ontwerpbesluit ter inzage voor het vaststellen van een hogere geluidgrenswaarde. De geluidbelasting als gevolg van het wegverkeerslawaai op de Fluitenbergseweg voldoet niet aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Als gevolg hiervan heeft het college van B&W een hogere grenswaarde van maximaal 53 dB vastgesteld voor wegverkeerslawaai op de gevels van de geprojecteerde woning aan de Fluitenbergseweg tussen nr. 23 en 25, overeenkomstig de Wet geluidhinder.

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden naar keuze mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij B&W van Hoogeveen. Het adres is Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Voor nadere informatie of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met Johanna de Vries van de afdeling Advies via telefoonnummer 14 0528.

Naar boven