Logo Renkum
Ontwerpbestemmingsplan Renkum – Heelsum 2013, Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Renkum – Heelsum 2013’ met ingang van woensdag 20 maart 2013 gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis te Oosterbeek en de bibliotheek te Renkum.

Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0274.bp0145rh-on01 en op de gemeentelijke website www.renkum.nl/bestemmingsplannen. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0145rh-/NL.IMRO.0274.bp0145rh-on01

Het bestemmingsplan betreft de herziening en de actualisatie van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan neemt in hoofdzaak de bestaande bouw- en gebruiksrechten over van de nu nog geldende bestemmingsplannen. Wel worden de bestaande bestemmingen en bouw- en gebruiksrechten vertaald naar en aangepast aan de huidige gemeentelijke standaarden en inzichten en de huidige wetgeving. Dit houdt in dat nu gebruik gemaakt wordt van voorgeschreven standaardbestemmingen en dat het plan op perceelsniveau (met name in de bestemming ‘Wonen’) iets meer flexibiliteit (bouwruimte en gebruiksruimte) biedt. Hierdoor is de kans kleiner dat bouwplannen voor uitbreiden van de woning of het bouwen van een bijgebouw in strijd zullen zijn met het bestemmingsplan. De voorheen geldende bestemmingsplannen waren daarin soms te beperkend, zonder dat dat nodig was. Nieuwe (grote) ontwikkelingen worden niet in dit bestemmingsplan opgenomen. Het betreft namelijk een beheerbestemmingsplan.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gehele grondgebied (bebouwde gebied) van de dorpen Renkum en Heelsum. In het bestemmingsplan worden alle woningen met bijbehorende percelen van Renkum en Heelsum, inclusief de sportvelden, het bedrijfsterrein ‘Schaapdrift’, de bijzondere functies in de dorpen en het centrum van beide dorpen opgenomen. Het Heelsums beekdal (behoudens een klein stukje) en Renkums beekdal, bedrijventerrein Veentjesbrug, het terrein van Parenco en de daar ten zuiden van de N225 gelegen gronden en bedrijven en het terrein van de golfclub worden niet in dit bestemmingsplan opgenomen. Het plangebied wordt als volgt globaal begrensd:

In het westen: De wegen Onder de bomen (met daaraan gelegen woningen met percelen met even nummers 4 t/m 24) en het perceel aan de Rijksweg 195, de Beukenlaan (inclusief het pand van het daar gelegen kantoor, nummer 52), de Waterweg en de Schaapsdrift tot aan de Bennekomseweg. Ook de woningen met percelen aan de Hartenseweg (even nummers 8 t/m 22) worden in het plan opgenomen.

In het noorden: De wegen Bennekomseweg (inclusief snackbar Airborne), de Telefoonweg, de Airborneweg met de daar ten noorden gelegen volkstuinen, de Klein Amerikaweg tot het terrein van de golfclub, de grens van het terrein van Villa Laura en de golfclub, de woningen met percelen aan de Dopheidelaan 34 en 36, de sportterreinen van Sportpark Wilhelmina (tot aan het terrein van de golfclub) en de Sportlaan tot aan de Doorwerthseheide.

In het oosten: De wegen, Doorwerthseheide, een klein stukje van de Bennekomseweg, de woningen met percelen aan de Utrechtseweg 30 en 32, de volkstuinen aan de Utrechtseweg, Aan de Beek, de Kerkweg, het gebied ‘oud / hoog Heelsum’ met daarin de Koninginnelaan met woningen en percelen met nummers 5, 9, 11, 4, 8, 10, 14, 18, 20, 22, 30a, 32, 27 en 25. Het tussenliggende het agrarisch gebied langs de Heelsumse beek en de Heelsumse beek zelf worden niet in dit bestemmingsplan opgenomen, behoudens een stuk tussen de Koninginnelaan en Aan de Beek. Dan verder via, wederom de Kerklaan met het speelterrein en de woningen met percelen met de oneven nummers 21 tot en met 41, het terrein van Hoog Doorwerth, de Utrechtseweg met de woningen en percelen 84 t/m 98a en de Heidesteinlaan.

In het zuiden: De N225 vanaf de woning met perceel aan de Broekhorst 1 tot en met de woning met perceel aan de Rijksweg 195 (N225) nabij de woonpercelen aan de Onder de bomen

Gedurende genoemde termijn kan een ieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze verzoeken wij u tijdig, dat wil zeggen bij voorkeur minimaal een week voor afloop van de termijn, een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling ROM, telefoon (026) 33 48 493.

De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan.

Naar boven