Logo Schiedam
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Harga’, Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat, ingevolge de voorbereiding van het bestemmingsplan ‘Harga’, met ingang van 21 maart 2013 het ontwerp-bestemmingsplan ‘Harga’ (NL.IMRO.0606.BP0020) voor eenieder ter inzage wordt gelegd.

Aanleiding

De gemeente Schiedam is bezig haar bestemmingsplannen te actualiseren. Volgens de Wet ruimtelijke ordening is de gemeente verplicht om het bestemmingsplan eens in de tien jaar te herzien. Gezien het feit dat de huidige bestemmingsplannen in dit plangebied ouder zijn, wordt dit nieuwe bestemmingsplan in procedure gebracht. Uitgangspunt bij het bestemmingsplan is het consolideren van de bestaande situatie.

Plangebied

Het bestemmingsplan ’Harga’ betreft de woonwijk Bijdorp, sportcomplex Harga, volkstuincomplex Vijfsluizen, de Vijfsluizerhaven en delen van de rijkswegen A4 en A20.

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 21 maart 2013 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (Omgevingsloket) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Het voorontwerp-bestemmingsplan is digitaal in te zien via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0606.BP0020-0001 en http://www.schiedam.nl/Def/Schiedam/Gemeente/Ruimtelijke-plannen/Ontwerp-bestemmingsplan-Harga.html .

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, t.a.v. Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

Naar boven