Logo Schiedam
Ontwerpbestemmingsplan en milieueffectrapport ‘Nieuw-Mathenesse’, Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 21 maart 2013 het ontwerp-bestemmingsplan ‘Nieuw-Mathensse’ (NL.IMRO.0606.BP0024) en het bijbehorende ontwerp-milieueffectrapport Nieuw-Mathenesse voor een ieder ter inzage ligt.

Aanleiding

De gemeente Schiedam is bezig haar bestemmingsplannen te actualiseren. Het bestemmingsplan ’Nieuw-Mathenesse’ betreft het bedrijventerrein ’Nieuw-Mathenesse’. Voor dit gebied is een herziening van de daar nu geldende bestemmingsplannen noodzakelijk. Uitgangspunt bij het bestemmingsplan is het consolideren van het bestaande gebruik, waarbij ruimte wordt geboden het gebied te herstructureren, moderniseren en het gebruik van de gronden te intensiveren. Het bestemmingsplan heeft tevens tot doel de milieu-invloed van bedrijven op de omgeving te consolideren en waar mogelijk te beperken.

Plangebied

Het plangebied betreft de bedrijventerreinen Nieuw-Mathenesse. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de flats aan de zuidzijde van de Rotterdamsedijk.

Milieueffectrapport

De Wet milieubeheer verplicht het opstellen van een milieueffectrapport als een bestemmingsplan het juridische kader vormt voor mogelijke toekomstige m.e.r.-(beoordelings)plichtige projecten. Bij dit bestemmingsplan is daarom een milieueffectrapport opgesteld. Het doel van dit milieueffectrapport is om het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming rondom het bestemmingsplan. De resultaten van het onderzoek naar de milieueffecten maken dan ook onderdeel uit van de onderbouwing van het bestemmingsplan.

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerp-milieueffectrapport liggen vanaf 21 maart 2013 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (Omgevingsloket) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Het voorontwerp-bestemmingsplan is digitaal in te zien via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0606.BP0024-0001 en http://www.schiedam.nl/Def/Schiedam/Gemeente/Ruimtelijke-plannen/Ontwerp-bestemmingsplan-Nieuw-Mathenesse.html .

De bij het milieueffectrapport behorende deelstudies ‘Verkeer en vervoer’, ‘Scheepvaartverkeer’, Luchtkwaliteit en geur’, Externe veiligheid’, ‘Industrielawaai’ en ‘Geluid weg- en scheepvaartverkeer’ zijn op aanvraag in te zien. Dit geldt ook voor de onderliggende onderzoeken behorende bij het ‘Informatiepakket graanalcoholfabriek Nolet Ditsillery’.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerp-milieueffectrapport kenbaar maken bij de Gemeenteraad, t.a.v. Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

Naar boven