Logo Zoetermeer
Ontwerpbestemmingsplan Voorweg 66, 68 en 96 en ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid ter inzage, Zoetermeer

STADSONTWIKKELING

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat met ingang van 22 maart 2013 gedurende zes weken, het ontwerpbestemmingsplan Voorweg 66, 68 en 96 bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis ter inzage ligt. Daarnaast ligt het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid op grond artikel 110c Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan.

Toelichting ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplangebied heeft betrekking op in totaal vier bouwpercelen aan de Voorweg 66, 68 en 96. De bouwvlakken in dit bestemmingsplan zijn veranderd ten opzichte van het geldende bestemmingsplan "Voorweggebied 2001".

Het plangebied wordt begrensd door:

  • aan de noordzijde de Amerikaweg en de RandstadRail;

  • aan de oostzijde de Afrikaweg en het Stadscentrum;

  • aan de westzijde het Westerpark;

  • aan de zuidzijde de kinderboerderij Het Buitenbeest.

Toelichting ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid

Tevens dienen voor twee ontwikkelingslocaties (woningbouw), Voorweg 66, 68 en 96 opnieuw hogere waarden voor geluid te worden vastgesteld vanwege het wegverkeer/railverkeer. De hogere waarden voor geluid zijn nodig omdat op deze locaties de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder wordt overschreden. Op grond van de Wet geluidhinder heeft het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid om in die gevallen een hogere waarde voor geluid vast te stellen dan de voorkeursgrenswaarde. De vast te stellen hogere waarden passen in het ‘Hogere waarden beleid’.

Indienen van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Indienen van zienswijzen ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid

Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan een belanghebbende schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De Omgevingsbalie is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl. Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00022-0002. De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00022-0002.

Zoetermeer, 21 maart 2013

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer, De secretaris, H.M.M. Koek

De burgemeester, Ch.B. Aptroot

Naar boven