Logo Apeldoorn
Ontwerp bestemmingsplan Wenum Wiesel en buitengebied met planMER en beeldkwaliteitplan, Apeldoorn

Van 21 maart 2013 tot en met 1 mei 2013 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan Wenum Wiesel en buitengebied met identificatiecode NL.IMRO.0200.bp1092-ont1 ter inzage. Het ontwerp heeft betrekking op de bebouwing van Wenum en Wiesel en het omliggende buitengebied in de gemeente Apeldoorn. De geldende bestemmingsplannen voor dit gebied zijn niet meer actueel en worden daarom herzien. Het nieuwe bestemmingsplan beschermt bestaande waarden en biedt tegelijkertijd voldoende flexibiliteit om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen. De gemeenteraad is niet van plan een exploitatieplan vast te stellen. Gelijktijdig ligt ter inzage het concept-beeldkwaliteitplan Wenum Wiesel. In dit beeldkwaliteitplan zijn de gebiedsgerichte welstandscriteria opgenomen. Aanvragen om omgevingsvergunningen voor het bouwen worden hieraan getoetst.

Voor dit bestemmingsplan is een milieueffectrapport (planMER) opgesteld. Het planMER maakt onderdeel uit van de toelichting van het bestemmingsplan en ligt als bijlage bij het ontwerp ter inzage. In het planMER staan de milieueffecten beschreven van het plan op het plangebied zelf en de omgeving ervan.

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn in het ontwerpbestemmingsplan diverse aanpassingen gedaan. De belangrijkste hiervan zijn o.a.:

  • Een vergroting van het plangebied nabij het bedrijventerrein Stadhoudersmolen;

  • Aanpassing en verruiming van de bouwvlakken;

  • Een algehele afwijkingsbevoegdheid voor het bouwen buiten het bouwvlak;

  • Wijzigingen naar aanleiding van de ingediende inspraakreacties;

  • In het bestemmingsplan zitten 3 nieuwe ontwikkelingen en dat zijn:

    • a. Zwolseweg 324

      Showroom annex bedrijfshal en een woning aan de Oude Zwolseweg naast de woning aan de Oude Zwolseweg 67;

    • b. Wieselse Enkweg 51

      de mogelijkheid van een dependance;

    • c. Ridderweg 36

      De bouw van twee woningen ter vervanging van de bestaande bedrijfsbebouwing (deze mogelijkheid was ook in het voorontwerp bestemmingsplan opgenomen).

  • Op diverse onderdelen zijn de regels aangepast;

Tijdens de periode waarin het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan geven. Dat kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk: stuur uw zienswijze naar de gemeenteraad, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van 'zienswijze over ontwerp bestemmingsplan Wenum Wiesel en buitengebied'. De zienswijzenbrief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.

  • mondeling: maak een afspraak met de heer M.G.J. Beimer telefoonnummer (055) 580 2476.

  • digitaal: vul het formulier in op onze website, www.apeldoorn.nl/reactiebestemmingsplan (inloggen met DigiD). Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Tijdens de periode waarin het concept-beeldkwaliteitplan ter inzage ligt kan iedereen er een reactie op geven. Dat kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk: stuur uw reactie naar de eenheid Ruimtelijke Leefomgeving, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van ‘reactie op beeldkwaliteitplan Wenum Wiesel en buitengebied'. De brief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.

  • mondeling: maak een afspraak met de heer M. van Unen, telefoonnummer (055) 580 2405.

Het digitale bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan zijn te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage. Het ontwerp-bestemmingsplan en het concept-beeldkwaliteitplan liggen ook ter inzage in het stadhuis. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over het bestemmingsplan. Het digitale bestemmingsplan kunt u ook bekijken op de internetzuil in het stadhuis.

Bij het Omgevingsloket kunt u terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 19.30 uur. 's Middags en op dinsdag- en woensdagavond kunt u uitsluitend op afspraak terecht. Een afspraak kunt u maken via onze website of door tijdens kantoortijden te bellen met 14055.

Apeldoorn, 20 maart 2013

Naar boven