Logo Olst-Wijhe
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Welsum, zuidelijke ontwikkeling’, Olst-Wijhe

De gemeenteraad Olst-Wijhe heeft op 4 maart 2013 het gewijzgde bestemmingsplan "Welsum, zuidelijke ontwikkeling" en het beeldkwaliteitsplan, vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een Brandweerkazerne met een ontsluitingsweg en dijkoprit en een langzaamverkeersroute in samenhang met het herontwikkelen van de locatie IJsseldijk 51a in Welsum. Het plangebied wordt begrensd door de IJsseldijk en de Erveweg en door de bebouwing aan de Kerklaan aan de noordzijde en de locatie IJsseldijk 49a aan de zuidzijde van Welsum.

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad ambtshalve en naar aanleiding van zienswijzen onderstaande wijzigingen aangebracht:

  • aanpassing van het bouwvlak ‘Wonen’ en verkleining van het bouwvlak ‘Maatschappelijk’;

  • aanpassing van de toegestane nokhoogte van de brandweerkazerne;

  • enkele kleine toevoegingen en aanpassingen in de toelichting waaronder de gewijzigde geurcontour.

Het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 22 maart 2013 tot en met 2 mei 2013 ter inzage bij ons klantcontactcentrum, locaties Wijhe (Raadhuisplein 1) en Olst (Holstohus, Jan Schamhartstraat 5b). Het plan, met het identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2012008002-0301 is ook te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ro.olst-wijhe.nl/.

Binnen de hierboven genoemde termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kunt u als belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek hiertoe kunt u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Naar boven