Logo Enkhuizen
Ontwerp afwijkingsbesluit omgevingsvergunning Zijlweg / Krabbegatsluis te Enkhuizen

Burgemeester en wethouders van Enkhuizen maken bekend dat met ingang van de dag na deze publicatie de aanvraag en (ontwerp)omgevingsvergunning met bijbehorende stukken op grond van afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt. Het ontwerpbesluit heeft betrekking op het tijdelijk verplaatsen van het woon- / werkschip Schippers Welvaren, het slaan van twee afmeerpalen en het ophangen van een loopbrug aan de Zijlweg / Krabbegatsluis achter het remmingswerk te Enkhuizen, (hierna: het project). De locatie is deels gelegen op het perceel kadastraal bekend, gemeente Enkhuizen, sectie F, nummer 3710.

Het project is strijdig met het bestemmingsplan “IJsselmeer / Markermeer” omdat het beoogde bedrijfsmatige gebruik en het slaan van 2 meerpalen ten behoeve van deze activiteiten niet is toegestaan. De gevraagde omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.1, lid 1, onder a en c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) kan daarom slechts worden verleend door met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3°, juncto artikel 3.10, eerste lid Wabo bij omgevingsvergunning af te wijken van het bestemmingsplan.

Tegen dit voornemen om een omgevingsvergunning te verlenen wordt de gelegenheid gegeven om schriftelijk of mondeling zienswijzen in te dienen. De schriftelijke zienswijze kan worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Enkhuizen bij het loket Bouwen & Wonen in het stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen. Voor het geven van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met Bouw- en woningtoezicht tel.: (0228) 36 01 00. Ook kunt u de stukken inzien op landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Ten slotte wordt er de aandacht op gevestigd, dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, naar aanleiding van de beschikking beroep kunnen instellen bij de Rechtbank Alkmaar.

Informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Krikke van de afdeling RWE tel.: 0228-360100

Naar boven