Logo Ommen
Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied, wijzigingsplan Ommermars’, Ommen

Het college van de gemeente Ommen maakt op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat het college bij besluit van 5 maart 2013 het bestemmingsplan “Buitengebied, wijzigingsplan Ommmermars” heeft vastgesteld. Het plangebied is gelegen tussen het Ommerkanaal, de rivier de Vecht en de Zuidermarsweg ten zuidwesten van de kern Ommen. Het vastgestelde plan voorziet in de juridisch-planologische basis voor een natuurlijke inrichting van de voormalige agrarische percelen langs de Vecht, met mogelijkheden voor recreatief medegebruik.

Tegen het ontwerp-plan zijn geen zienswijzen ingediend en het plan is ongewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde wijzigingsplan en het bijbehorende vaststellingsbesluit liggen met ingang van donderdag 21 maart 2013 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van het publieksplein in het gemeentehuis aan de Chevallereaustraat 2 te Ommen. Tevens zijn de stukken elektronisch te raadplegen op de website van de gemeente Ommen: www.ommen.nl en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep wijzigingsplan

Gedurende bovengenoemde termijn van 6 weken kan tegen het vaststellingsbesluit van Burgemeester en Wethouders schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag door belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp-wijzigingsplan in te dienen.

Het vaststellingsbesluit voor het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hierdoor kan degene die beroep heeft ingesteld tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven