Logo Noordwijkerhout
Ontwerpbestemmingsplan Mossenest, Noordwijkerhout

Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Mossenest en ontwerpbesluiten hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf woensdag 20 maart 2013 het ontwerpbestemmingsplan “Mossenest” (NL.IMRO.0576.BP201200019), het ontwerp raadsbesluit en de daarbij behorende stukken gedurende zes weken voor iedereen ter inzage liggen.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerp raadsbesluit en de bijbehorende stukken inzien bij de publieksbalie van het gemeentehuis aan de Herenweg 4. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met dinsdag 30 april 2013.

Ligging plangebied en omschrijving plan

Het plangebied bevindt zich in de bebouwde kom van de kern Noordwijkerhout en omvat de woonwijken Mossenest I en Mossenest II. Het plangebied wordt aan de noord- en oostzijde begrensd door de Schelftweg/ Via Nova. Het plangebied ligt ten oosten van de N206 en de Kerkstraat. De Wildlaan vormt de plangrens aan de zuidzijde.

Doel van dit bestemmingsplan is om de bestaande situatie, voor zover die afwijkt van de huidige regelingen een definitieve juridische basis te verschaffen, nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen in te passen en om ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen te voorkomen.

Hogere grenswaarde

In het bestemmingsplan Mossenest zijn twee nieuwe ontwikkelingen opgenomen, aan de Robijnslaan 7 en aan de Robijnslaan 8. Voor beide ontwikkelingen is er in dit kader een akoestisch onderzoek verricht.

Voor beide ontwikkelingen geldt dat is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB, ten aanzien van het wegverkeer van de N206 wordt overschreden. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB voor wegverkeerslawaai wordt in beide situaties echter niet overschreden. Dit is de reden dat er hogere grenswaarden kunnen worden verleend. Het ontwerpbesluiten en het bijbehorende akoestisch onderzoeken kunt u inzien bij de publieksbalie.

Procedure

Vanaf woensdag 20 maart 2013 tot en met dinsdag 30 april 2013 liggen het ontwerpbestemmingsplan, ontwerp raadsbesluit, de bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden en akoestische onderzoeken gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Gedurende de termijn van zes weken bestaat voor iedereen de gelegenheid om schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Noordwijkerhout, postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het bestemmingsplan deze betrekking heeft.

Tevens kunnen belanghebbenden een zienswijze over de ontwerpbesluiten vaststelling hogere grenswaarden kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout.

Noordwijkerhout, 19 maart 2013

Naar boven