Logo Lingewaal
Verlening omgevingsvergunning ‘Stookmeester 2 t/m 12 en Vormer 1 t/m 11’ (Hoge Land III Heukelum), Lingewaal

Burgemeester en wethouders van Lingewaal maken bekend dat zij op 28 december 2012 een omgevingsvergunning hebben verleend voor ‘Stookmeester 2 t/m 12 (even) en Vormer 1 t/m 11’ (oneven).

Toelichting

Voor het perceel kadastraal bekend als gemeente Heukelum, sectie C, nummer 870 (gedeeltelijk), plaatselijk bekend ‘Stookmeester 2 t/m 12 (even) en Vormer 1 t/m 11 (oneven)’ in Heukelum, hebben burgemeester en wethouders op 20 september 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen. De aanvraag is voor het bouwen van 12 woningen met bijbehorende werken.

Omgevingsvergunning

In het plangebied is het bestemmingsplan “Buitengebied Heukelum 1990” van kracht. In het plangebied geldt de bestemming “Agrarisch gebied met landschapswaarden”. Omdat de aanvraag in strijd is met het bestemmingsplan en er geen mogelijkheden voor ontheffing- en/of vrijstelling in het plan zijn opgenomen is een omgevingsvergunning verleend. Op grond van artikel 2.12. lid 1 onder a sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) kan een buitenplanse ontheffing worden verleend van het bestemmingsplan.

De aanvraag is beoordeeld op de volgende activiteiten:

  • de activiteit bouwen (artikel 2.10 Wabo)

  • de activiteit RO, gebruik van gronden en bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan (artikel 2.12 Wabo)

Procedure

De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De aanvraag is beoordeeld voor de activiteit bouwen aan artikel 2.10, de activiteit aanleg (uitvoeren werk of werkzaamheid) aan artikel 2.11, de activiteit RO (afwijken van de bestemming) aan artikel 2.12, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Verder is de aanvraag getoetst aan het Besluit omgevingsrecht en de Ministeriele regeling omgevingsrecht. De aanvraag valt onder punt 3.1 van Bijlage 1 van de Crisis en herstelwet. Dit betekend dat afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis en herstelwet van toepassing is. Het ontwerpbesluit heeft van 15 november t/m 27 december 2012 ter inzage gelegen. Binnen deze termijn zijn geen zienswijzen ingediend. Het definitieve besluit wijkt niet af van het ontwerpbesluit. De beschikking treedt in afwijking van artikel 6.1 lid 2, conform artikel 6.2, terstond na bekendmaking in werking.

Beroepsclausule

Tegen het besluit kan binnen zes weken na bekendmaking beroep worden aangetekend. Het beroepsschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM ARNHEM. Het beroepschrift moet ten minste bevatten: uw naam, adres, de dagtekening, een beschrijving van het besluit waartegen beroep wordt ingesteld en de gronden van het beroep. Er kan echter geen beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbesluit. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Hebben u of derde belanghebbenden er veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM ARNHEM. Wij wijzen u er op dat er voor de procedures griffierecht betaald moet worden, de tarieven kunt u vinden op de site www.rechtspraak.nl. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt de beschikking pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing, daarom kunnen na afloop van de beroepstermijn de beroepsgronden niet meer worden aangevuld

Naar boven