Logo Veenendaal
Ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluplan Archeologie 2013’, Veenendaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken bekend dat met ingang van 21 maart 2013 het ontwerp bestemmingsplan ‘Parapluplan Archeologie 2013’ ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Parapluplan Archeologie 2013’ voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het beschermen van archeologische waarden in wat oudere bestemmingsplannen in Veenendaal. De bescherming van archeologische waarden is vastgelegd in zogenoemde dubbelbestemmingen ‘Waarde – archeologie’.

In recentere bestemmingsplannen is of wordt die bescherming al geregeld.

In de gebieden waar nog wat oudere plannen gelden is de bescherming van archeologische waarden nog niet verankerd in het bestemmingsplan. Met dit parapluplan worden de wat oudere bestemmingsplannen in één keer herzien waardoor de bescherming van archeologische waarden ook in die gebieden via het bestemmingsplan is geregeld.

In de genoemde gebieden golden al beschermende maatregelen voor archeologie op grond van de ‘Erfgoedverordening Veenendaal 2010’. Het beschermingsregime op grond van de erfgoedverordening is nu vervallen en vervangen door de beschermende bepalingen van dit parapulu bestemmingsplan.

Omschrijving plangebied

Dit parapluplan is dus een gedeeltelijke herziening van een aantal – wat oudere – geldende bestemmingsplannen. Daarbij gaat het om de volgende bestemmingplannen:

  • De Batterijen;

  • Woongebied West;

  • Woongebied Noord;

  • Woongebied Zuid;

  • Correctieve Herziening Tussen Grift en Spoor;

  • Het Ambacht.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ligt met ingang van 21 maart 2013 gedurende 6 weken (dus tot en met 1 mei 2013) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Website

Ook op de website van de gemeente Veenendaal kunt u het ontwerp bestemmingsplan inzien (http://www.veenendaal.nl > actueel > openbare bekendmakingen > openbare bekendmakingen > maart 2013 > Ontwerp bestemmingsplan parapluplan Archeologie 2013).

Via de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het ontwerpbestemmingsplan ook inzien.

Reageren

Tot en met 1 mei 2013 kan een ieder zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling indienen.

Schriftelijk

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de raad van de gemeente Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw Brigit Huijsmans van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 755 of 538 343.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de procedure of het plan kunt u eveneens contact opnemen met mevrouw Huijsmans van de afdeling Beleid en Ontwikkeling via bovengenoemde telefoonnummers.

Naar boven