Logo Deventer
Windturbines Kloosterlanden, bestemmingsplan, exploitatieplan en omgevingsvergunning vastgesteld, Deventer

Bij besluit van 27 februari 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan en het exploitatieplan Windturbines Kloosterlanden vastgesteld. Bij besluit van 12 maart 2013 heeft het college van Burgemeester en Wethouders de omgevingsvergunning met kenmerk O&C/741049 verleend.

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt dan ook mee dat van donderdag 21 maart 2013 tot en met woensdag 1 mei 2013 voor een ieder de besluiten (inclusief bijlagen) voor het project Windturbines Kloosterlanden ter inzage liggen. Op deze besluiten is de coördinatieregeling van toepassing (besluit van de gemeenteraad van 4 juli 2012). De gecoördineerde besluiten doorlopen daarom gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht. Op dit project is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Ter inzage liggen:

  • het bestemmingsplan Windturbines Kloosterlanden;

  • het exploitatieplan Windturbines Kloosterlanden;

  • de omgevingsvergunning met kenmerk O&V/741049.

Bestemmingsplan Windturbines Kloosterlanden

De locaties voor twee windturbines zijn gelegen langs de Rijksweg A1 ter hoogte van de afslag Deventer-Centrum en even verder op ten oosten hiervan. Ten noorden stroomt de Schipbeek en wat verder naar het noorden bevindt zich het bedrijventerreinen Kloosterlanden. Aan de zuidzijde is de Rijksweg A1 gelegen met daar ten zuiden van een gebied met verspreid gelegen bebouwing (toekomstig bedrijvenpark A1). Wat verder naar het zuiden ligt de plaats Epse in de gemeente Lochem. De dichtstbijzijnde woningen liggen op grondgebied van deze gemeente.

Exploitatieplan Windturbines Kloosterlanden

Op basis van de Wet ruimtelijke ordening (afdeling 6.4, artikel 6.12 Wro) is het in deze verplicht om bij een bestemmingsplan ook een exploitatieplan vast te stellen. Een exploitatieplan geeft gemeenten mogelijkheden om kosten van openbaar nut, de plankosten, de onderzoekskosten en de bestemmingsplankosten te verhalen en aanvullende eisen te stellen bij nieuwbouw of de uitbreiding van een gebouw. Een exploitatieplan moet opgesteld worden indien het kostenverhaal niet op een andere manier is verzekerd. Ook voor het bestemmingsplan Windturbines Kloosterlanden is het noodzakelijk een exploitatieplan op te stellen.

Omgevingsvergunning met kenmerk O&V/741049

Voor de realisatie van het project Windturbines Kloosterlanden is een omgevingsvergunning noodzakelijk.

Inzien:

Bovengenoemde plannen liggen van 21 maart tot en met 1 mei 2013 ter inzage.

Het bestemmingsplan Windturbines Kloosterlanden kunt u inzien op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.D278-VG01.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan Windturbines Kloosterlanden zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.D278-VG01/ .

Het exploitatieplan en de omgevingsvergunning kunt u inzien op:

www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’. Via deze site is ook het bestemmingsplan in te zien.

Ook kunt u de besluiten Windturbines Kloosterlanden tijdens openingstijden inzien bij:

  • Publiekzaken, Leeuwenbrug 81,

  • het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70,

  • in de bibliotheek en Wijkwinkel Colmschate, Flora 259,

  • in de openbare bibliotheek, Hoofdstraat 45 te Gorssel,

  • in het gemeentehuis van Voorst, H.W. Iordensweg 17 te Twello.

Reageren:

Tot en met 1 mei 2013 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpexploitatieplan of de ontwerpomgevingsvergunning bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpexploitatieplan of de ontwerpomgevingsvergunning bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in de plannen heeft aangebracht.

Het instellen van beroep schorst de besluiten niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast dan ook een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het exploitatieplan en de omgevingsvergunning is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Het bestemmingsplan, het exploitatieplan en de omgevingsvergunning zijn noodzakelijk voor de voorgestane ontwikkeling. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij of zij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Verzocht wordt om in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven