Logo Ooststellingwerf
Ontwerpbestemmingsplan ‘Woonuitbreiding Kloosterweg/Hoofdweg te Elsloo’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarde, Ooststellingwerf

Met ingang van 13 maart 2013 ligt in het gemeentehuis, ’t Oost 11 te Oosterwolde voor een periode van zes weken ter inzage het ontwerpbestemmingsplan “Woonuitbreiding Kloosterweg / Hoofdweg te Elsloo” met bijbehorend (ontwerp)besluit.

Voor de te realiseren woningen gelegen aan de Kloosterweg moet een zogeheten hogere grenswaarde Wet geluidhinder (Wgh) worden vastgesteld.

Tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ligt ook het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorend (ontwerp) besluit en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde zijn te raadplegen via www.ooststellingwerf.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Informatie over het plan

Het betreft een ontwikkelingsgericht plan. Het nieuwe plan maakt uitbreiding van het dorp mogelijk met een nieuwe woonwijk van in totaal 14 woningen. Daarnaast voorziet het plan in de realisatie van een landhuis.

Hogere grenswaarden

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de vier direct langs de Kloosterweg gelegen vrijstaande woningen geluidsbelasting krijgen aan de gevel die hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. De berekeningen geven aan dat de geluidsbelasting op de gevels van deze woningen afgerond 52 dB bedraagt, een overschrijding van 4 dB van de voorkeursgrenswaarde. Omdat er voldoende maatregelen getroffen kunnen worden aan de gevel kunnen in de woningen een binnenwaarde van 33 dB gegarandeerd worden en kan een hogere grenswaarde worden verleend.

Zienswijzen ontwerp bestemmingsplan

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder naar keuze een mondelinge of schriftelijke zienswijze naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Ooststellingwerf, Postbus 38, 8430 AA Oosterwolde.

Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met Bart Sieben (0516)56 64 74, b.sieben@ooststellingwerf.nl.

Zienswijzen ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Tevens kunnen belanghebbenden vanaf 13 maart 2013 schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf, Postbus 38, 8430 AA Oosterwolde.

Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met Bart Sieben (0516) 56 64 74

b.sieben@ooststellingwerf.nl

Naar boven