Logo Alphen aan den Rijn
Ontwerp-beheersverordening ‘Burggooi’, Alphen aan den Rijn

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge de inspraakverordening bekend dat met ingang van 14 maart 2013 de ontwerp-beheersverordening ‘Burggooi’ (NL.IMRO.0484.B094burggooi-0002) ten behoeve van inspraak voor twee weken ter inzage ligt.

Doelstelling

Als een bestemmingsplan is verouderd, moet dit weer vernieuwd worden. Een plan verouderd automatisch na 10 jaar. Als er in het bestemmingsplan niets is gewijzigd, kan er na die tien jaar ook een beheersverordening worden opgesteld. In de verordening staat dan dat de bestemmingen in het gebied hetzelfde blijven, zoals omschreven in het oude plan.

Het maken van een beheersverordening is sneller en goedkoper, dan opnieuw een bestemmingsplan vast te laten stellen.

Voor het vaststellen van een beheersverordening kent de wet geen procedure. Wij vinden het echter wel belangrijk om ingezetenen en belanghebbende de gelegenheid te bieden om de beheersverordening voor de vaststelling daarvan in te zien en hun reactie daarop te kunnen geven. De inspraakreacties zullen beantwoord worden en indien nodig en wenselijk in de beheersverordening worden aangepast. Van de inspraak wordt een eindverslag opgesteld. De gemeenteraad zal vervolgens een besluit nemen over de vaststelling van de beheersverordening.

Ter inzage

De ontwerp-beheersverordening ligt vanaf donderdag 14 maart 2013 gedurende twee weken ter inzage. Het ontwerp kunt u inzien bij de Informatiebalie in het stadhuis, Stadhuisplein 1.

U kunt de ontwerp-beheersverordening ook digitaal inzien op de gemeentelijke internetsite www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Wonen en leven/ruimtelijke plannen en hun status of op www.ruimtelijkeplannen.nl

Hoe kunt u reageren?

Gedurende voornoemde termijn is het mogelijk om een schriftelijke inspraakreactie, inclusief een onderbouwing, in te dienen. De inspraakreactie richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven om welk ontwerp-verordening het gaat. Voor het kenbaar maken van een mondelinge inspraakreactie of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Officemanagement van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 0172 – 465 641.

13 maart 2013

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn

Naar boven