Logo Almere
Ontwerpbestemmingsplan ‘Sportpark Buitenhout’, Almere Buiten

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied Sportpark Buitenhout een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid. Het ontwerp bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 18 maart 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met 29 april 2013).

Voor bovengenoemd bestemmingspan wordt geen milieueffectrapport opgesteld. Wel is advies ingewonnen bij de wettelijke overlegpartners.

Wat houdt het plan in?

Het bestemmingsplan betreft de realisatie van een sportpark voor de hockey-, tennis- en voetbalsport. Het plan voorziet in drie sportgebouwen met kantine, kleed- en vergaderruimten en bijbehorende sportvelden. Bovendien wordt de infrastructuur verbeterd en een parkeerterrein mogelijk gemaakt. Bij de uitvoering wordt zorgvuldig rekening gehouden met het groene karakter van het gebied. Het sportpark wordt daarin geïntegreerd. Ook blijven de huidige recreatieve mogelijkheden behouden en waar mogelijk verbeterd.

Hoe kunt u reageren?

Van 18 maart 2013 tot en met 29 april 2013 kan een ieder schriftelijk (geen e-mail) of mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen.

U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ontwerp bestemmingsplan Sportpark Buitenhout. Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van DSO/team Ruimte op telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van team Ruimte).

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren ontwerp bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. De openingstijden van het stadhuis zijn:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

donderdag van 8.30 tot 20.00 uur;

zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP3V04-on01. Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP3V04-on01.

Naar boven