Logo Almere
Vastgesteld bestemmingsplan Waterhoven, Almere Buiten, Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 februari 2013 het bestemmingsplan Waterhoven ongewijzigd ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 18 maart 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met 29 april).

Wat houdt het plan in?

Het bestemmingsplan betreft de bouw van woningen door middel van particulier opdrachtgeverschap. Het plan betreft vijf wooneilanden met elk vier vrijstaande woningen en een strook woningen (naar keuze vrijstaand, twee-aaneen of in een rij) in de bosstrook op het ‘vasteland’. Daarnaast wordt met het bestemmingsplan ook aan de school aan de Tom Poesstraat een passende bestemming gegeven. Gebleken is dat de behoefte aan de school permanent is.

Tegen dit besluit heeft geen reactieve aanwijzing van de provincie en/of het rijk plaatsgevonden.

Omtrent het ontwerpbestemmingsplan is binnen de daarvoor geldende termijn een zienswijze bij de gemeenteraad ingediend. Die heeft echter niet geleid tot aanpassing van het plan. Daarom kan de belanghebbenden die op tijd een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, beroep instellen.

Hoe kunt u reageren?

Van 18 maart tot en met 29 april 2013 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage, o.v.v. beroepschrift bestemmingsplan Waterhoven. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit moet u daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Op het raadsbesluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. De openingstijden van het stadhuis zijn:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

donderdag van 8.30 tot 20.00 uur;

zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP3T02-vg01.Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP3T02-vg01 .

Naar boven