Logo Katwijk
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Katwijk aan den Rijn 2012, Katwijk

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Katwijk aan den Rijn van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.KATRijn2012-va01, ligt met ingang van 16 maart 2013 tot en met 26 april 2013 ter inzage.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft Katwijk aan den Rijn 2012 in Katwijk. wordt aan de zuidzijde door de Sandtlaan en Katwijkerbroek begrensd; aan de west- en noordzijde door de N206. Aan de oostzijde wordt het plangebied begrensd door de Valkenburgseweg, het Additioneel kanaal en het Uitwateringskanaal. Het bestemmingsplan is een herziening van o.a. de bestemmingsplannen Katwijk aan den Rijn 2000 en de Blekerij.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de verouderde status van de geldende bestemmingsplannen in combinatie met de eisen die in de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) worden gesteld aan de 'houdbaarheid' van bestemmingsplannen.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld met inachtneming van de wijzigingen zoals omschreven in het raadsvoorstel en de “Nota zienswijzen en wijzigingen bestemmingsplan Katwijk aan den Rijn 2012”. De volgende wijzigingen zijn onder andere aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • Wijziging dubbelbestemming Archeologie ter plaatse van de Commandeurslaan 29;

  • Toevoeging ruimtelijke onderbouwing voor Schulpeinde;

  • Wijziging van de wijzigingsbevoegdheid voor de gronden aan de Kwakkelwei naar Groen i.p.v. naar Recreatie, n.a.v. een zienswijze 6;

  • Ambtshalve wijzigingen in de regels naar aanleiding van aanpassing van de standaard regels.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0537.KATRijn2012-va01.

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op: http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/ NL.IMRO.0537.KATRijn2012-va01.

Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk.

Beroep

Tegen het besluit van de raad kan gedurende de termijn van 16 maart tot en met 26 april 2013 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar hebben gemaakt.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar te hebben gemaakt.

  • Tegen de aangebrachte wijzigingen kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van spoedeisend belang kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Digitaal indienen is ook mogelijk.

Naar boven