Logo Alphen aan den Rijn
Ontwerpbestemmingsplannen Thorbeckeplein-Rijnkade, Alphen aan den Rijn

In verband met de herontwikkeling van de Lage Zijde heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met ontwikkelaar VORM. Omdat de nieuwbouwplannen op een aantal punten afwijken van het geldende bestemmingsplan Centrum Lage zijde uit 2009 moet dat bestemmingsplan voor twee locaties worden herzien. Hierbij gaat het onder andere om de nieuwbouw op de locatie tussen de Rijnkade, Anne Frankkade, Hooftstraat en Thorbeckeplein. Hiervoor wordt het bestemmingsplan Thorbeckeplein-Rijnkade opgesteld. Binnen dit bestemmingsplan worden onder andere woningen, detailhandel en horeca mogelijk gemaakt.

Hierbij geldt dat de bouw- en gebruiksmogelijkheden in grote lijnen gelijk blijven als in het geldende bestemmingsplan uit 2009. De grens van het bebouwingsvlak aan de Hooftstraat verschuift naar voren waardoor de bouwmogelijkheden aan die zijde worden uitgebreid.

Wanneer en waar kunt de stukken inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan, met IMRO-code NL.IMRO.0484.B116thorplrijnkade-0002 is vanaf donderdag 14 maart 2013 tot en met woensdag 24 april 2013 digitaal raad te plegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan in te zien bij de informatiebalie in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Deze balie is geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Zienswijzen?

In de periode van 14 maart 2013 tot en met 24 april 2013 kan iedereen schriftelijk een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan. De zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie staat duidelijk uw naam en adres, op welk bestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft en een onderbouwing van uw zienswijzen.

U kunt ook mondeling reageren door contact op te nemen met het Office-management van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar via (0172) 46 56 41.

Procedure

Als u een schriftelijke of mondelinge zienswijze hebt gegeven, ontvangt u een nota waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De reacties worden verwerkt in het definitieve bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad kunt nog beroep instellen bij de Raad van State. Hoe en wanneer, wordt later bekend gemaakt.

13 maart 2013

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

Naar boven