Logo Het Bildt
Ontwerpbestemmingsplan St.-Annaparochie – Campus Middelsee, Het Bildt

Burgemeester en wethouders van de gemeente het Bildt maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ”St.-Annaparochie – Campus Middelsee”, NL.IMRO.0063.120503-ON01 met ingang van donderdag 14 maart 2013 gedurende zes weken bij de afdeling Wonen & Werken op het gemeentehuis aan de Van Harenstraat 47 te St.-Annaparochie ter inzage ligt.

Inzage is mogelijk op werkdagen van 9:00 tot 12:00 uur en op woensdagen van 13:30 tot 16:30 uur. Een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan ligt eveneens ter inzage in de bibliotheek aan de Beuckelaerstraat 2 te St.-Annaparochie en kan worden ingezien tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Op www.hetbildt.nl kunt u meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan vinden.

Tevens kunt u het plan raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0063.120503-ON01

U kunt de bronbestanden van het plan downloaden door het aanklikken van de volgende link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=hetbildt&striVersion=STRI2008

En vervolgens te kiezen voor het plan NL.IMRO.0063.120503-ON01

Het bestemmingsplan St.-Annaparochie – Campus Middelsee heeft betrekking op de realisatie van een Campus en herstructurering van de woningen. De Campus omvat nieuwbouw ten gevolge van de verplaatsing van de huidige Ulbe van Houten school naar het gebied aansluitend bij de Foorakker. Daarnaast biedt het plan de mogelijkheid om de nu nog aanwezige woningbouw in het gebied te herstructureren, waarbij de bestaande woningbouw zal worden afgebroken en langs het gebied van de Kade de mogelijkheid wordt gegeven om te komen tot nieuwbouw van woningen. Het plangebied ligt ten zuidwesten van het centrum van St.-Annaparochie, tussen de Hartman Sannesstraat en de Kade. Binnen het plangebied ligt de Jan Jansz Costerstraat, een in oostwest lopende verbinding tussen de Hartman Sannesstraat en de Kade. In een carrévorm loopt de Dirk Janszstraat door het plangebied en heeft verbindingen met de Hartman Sannesstraat, de Jan Jansz Costerstraat en de Statenweg. Het ten westen van de Hartman Sannesstraat gelegen schoolgebouw maakt eveneens deel uit van het plangebied.

Vanaf 14 maart tot en met 24 april 2013 kan een ieder zijn of haar zienswijze over dit bestemmingsplan schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad. De adressering is: De Raad van de gemeente het Bildt, Postbus 34, 9076 ZN te St.-Annaparochie. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer B. van der Veer (0518-409234).

St.-Annaparochie, 13 maart 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd, G. Krol, burgemeester

R.C. Goeman, secretaris

Naar boven