Logo Waddinxveen
Bestemmingsplan Rotonde N207 – Oostelijke Rondweg gemeente Waddinxveen gewijzigd vastgesteld, Waddinxveen

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 6 maart 2013 het bestemmingsplan ‘Rotonde N207 – Oostelijke Rondweg’ gewijzigd vastgesteld. Het plan heeft als doel om de aanleg van een rotonde op de N207 mogelijk te maken, opdat de Gouwedreef een aansluiting krijgt op de N207. Het plangebied omvat een gebied ingesloten door de Gouwe (west) en de gemeentegrenzen met Boskoop (noord) en Bodegraven – Reeuwijk (oost). De zuidelijke grens is gelegen nabij het landpad.

Wijzigingen

Het bestemmingsplan ‘Rotonde N207 – Oostelijke Rondweg’ is gewijzigd vastgesteld. Dit betekent dat er wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat met ingang van 21 juni 2012 gedurende 6 weken ter inzage heeft gelegen. Het betreft een ambtshalve wijziging in de regels en verbeelding voor een leidingenstrook. Naar aanleiding van zienswijzen is de aanduiding verkeer – onverhard opgenomen in regels en verbeelding, dit maakt de aanleg van een parallelle weg voor landbouwverkeer gecombineerd met fietsers – zonder ruimtelijke procedure – onmogelijk. Het vrijliggende fietspad zal blijven bestaan. In de toelichting zijn er kleine aanpassingen geweest die verband houden met de leidingenstrook, de aanduiding verkeer onverhard en actueel beleid opgenomen.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan zelf (inclusief de Nota zienswijzen) en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 14 maart 2013 gedurende zes weken (tot en met 24 april 2013) voor een ieder ter inzage bij de Publieksbalie op het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1, geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur, tevens op woensdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en op donderdagavond van 17.00 uur tot 20.00 uur. De stukken zijn eveneens raadpleegbaar via www.waddinxveen.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.0627.bprotondeN207orw-0401).

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘RotondeN207 – Oostelijke Rondweg’. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

De Crisis- en herstelwet (Chw) is van toepassing op de Oostelijke Rondweg en daarmee de Rotonde die met dit bestemmingsplan mogelijk wordt gemaakt. De Chw kent een verbijzonderde procedure die onder meer maakt dat alle beroepsgronden binnen de beroepstermijn bekend moeten zijn en dat het niet is toegestaan buiten die beroepstermijn (aanvullende) beroepsgronden aan te voeren.

Inwerking en voorlopige voorziening

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treed het bestemmingsplan niet werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Waddinxveen, 13 maart 2013

Naar boven